Spagetti alla Bolognese
Üks lihtne argine roog, mis on üldse üks esimesi soolaseid roogasid, mida hakkasin nooremana ise tegema. Retsept mida täna jagan on just selline, kuidas tavaliselt Bologneset teen. Erilisematel juhtudel (kui avad pudeli punast veini) soovitan läbiproovitud Gordon Ramsay juhist, mis on väga hea.
Vaja läheb (jätkub 2-3 sööjale):
2 mugulsibulat
3 suuremat küüslauguküünt
ca 200g värskeid tomateid
ca 400g veise hakkliha
500g tomatipastat
praadimiseks õli
maitseks soola, pipart, suhkurt, kuivatatud basiilikut ja punet, jahvatatud paprikat ja tšillit
pastat arvesta 100g inimese kohta
peale riivimiseks Grana Padanot või Parmesani
Tegutsemisjuhis:
1. Haki küüslauk ja sibul peeneks ja pane koos õliga pannile küpsema.
2. Lisa hakkliha ja maitsesta soola, pipra, jahvatatud paprika ja tšilliga.
3. Haki tomatid pisikesteks tükkideks ja lisa pannile.
4. Lisa mõnuga kuivatatud basiilikut ja punet ning hauta.
5. Maitse ega liha ei ole mage. Vajadusel lisa soola ja teisi maitseaineid.
6. Lisa tomatipasta ja natuke suhkurt.
7. Hauta ja maitse. Kui on hapu siis lisa suhkurt ja kui on mage siis soola..
8. Keeda pasta. Ära unusta vette soola panna.
9. Serveerimisel riivi juust.
Vaja läheb (jätkub 2-3 sööjale):
2 mugulsibulat
3 suuremat küüslauguküünt
ca 200g värskeid tomateid
ca 400g veise hakkliha
500g tomatipastat
praadimiseks õli
maitseks soola, pipart, suhkurt, kuivatatud basiilikut ja punet, jahvatatud paprikat ja tšillit
pastat arvesta 100g inimese kohta
peale riivimiseks Grana Padanot või Parmesani
Tegutsemisjuhis:
1. Haki küüslauk ja sibul peeneks ja pane koos õliga pannile küpsema.
2. Lisa hakkliha ja maitsesta soola, pipra, jahvatatud paprika ja tšilliga.
3. Haki tomatid pisikesteks tükkideks ja lisa pannile.
4. Lisa mõnuga kuivatatud basiilikut ja punet ning hauta.
5. Maitse ega liha ei ole mage. Vajadusel lisa soola ja teisi maitseaineid.
6. Lisa tomatipasta ja natuke suhkurt.
7. Hauta ja maitse. Kui on hapu siis lisa suhkurt ja kui on mage siis soola..
8. Keeda pasta. Ära unusta vette soola panna.
9. Serveerimisel riivi juust.
Comments
Post a Comment