Toortoit: šokolaadikreemiga kook

Jagan teiega koolitusel tehtud koogi retsepti, mis seni tõest kõigile maitsenud :)

Põhi:
2 tassitäit datleid
3 tassitäit kreeka pähkleid
või ükskõik mis muid pähkleid
Vahele:
2 viilutatud mangot
poolitatud viinamarju
või banaane ja kiivisid
Kreem:
2 avokaadot
2 banaani
4 tl toorkakaopulbrit
4 tl toor kaarobipulbrit (kaarob ehk jaanikaun)
100 ml sulalatud toorkakao võid
maitse järgi agaavi siirupit, datleid, mett või mõnda muud magustajat
Kaunistuseks peale:
mustikaid või sõstraid

Koogi tegemiseks purusta kõigepeal kreeka pähklid köögikombainis ja lisa siis datlid. Kreeka pähklid võiksid olla leotatud, nende leotamisaeg on 1-2 tundi. Peale leotamist loputa külma veega ja pane kuivama või kasuta kohe toidu sees. Datlid ja kreeka pähklid moodustavad piisaval töötlemisel omavahel kokkukleepuva massi. Suru see taldriku või koogivormi põhja.
Kreemi komponendid pane samamoodi köögikombaini (või tugevasse blenderisse) ja saad mõnusa kreemi.  Ära unusta maitsta enne kui kreemi koogile tõstad!

Kuidas valida tooraineid:
Inimesele on kergem seedida küpseid puuvilju, mis on ühtlasi maitsvad. Kõik toitudes kasutatud banaanid ja avokaadod peaksid olema küpsed. Küpse banaani tunned ära selle järgi, kui koorele on ilmunud pruunid täpid. Retseptides kasutadud pähklid peaksid olema kvaliteetsed. Võimalusel kasutada ökopähkleid. 



Comments

Popular Posts