Ootame joogasse :)

Tegime eile õhtul mõned pildid ka ruumist, kus esmaspäeva- ja kolmapäevaõhtused joogatunnid toimuvad. Piltidel on minu joogaõde, sõbranna ja kaasõpetaja Marlen. Kui võimalik, siis oleme tundides mõlemad kohal - üks teeb kaasa ja algajatel on hea vaadata ja teine samal ajal juhendab rääkides ja saab rohkem jälgida. Muidugi mulle lihtsalt väga meeldib Marleniga koos joogatunde teha ja enne ja pärast sõbrannajutte ajada:) Lisaks sõbrannatamisele on Marlen olnud mulle ka hea joogaõpetaja. Näiteks oli tavaline ettepainutus minu jaoks suur küsimus ja alles nüüd see aasta, kui Marlen vaatas mu kehahoiakut ja seletas asja kuidagi nii, et hakkasin kiiresti arenema ja saan kõhu ka vastu jalgu. Aitäh:)






Õhtuseid tunde oleme teinud Väikses Päikses nüüd paar nädalat aga inimesi on ikka üpris vähe. Niiet ootame liituma. Viimased kaks korda on olnud õhtune tund inglise keeles, niiet kui kellelgi on veel Tallinnas elavaid Eesti keelt mittekõnelevaid tuttavaid, kes tahaksid joogat teha, siis võib meie kontaktid anda.  Õpetamise keel tundides sõltub siis kohaletulnutest:) Nii õhtustes kui ka hommikustes tundides ei ole meil tasemelist piirangut, vanuse mõttes ootame alates 16. eluaastast. Meie tundides on seni käinud 20-65 aastased:) Igasse tundi võivad tulla ka esimest korda liitujad. Mingeid füüsilisi eeldusi joogaga tegelemiseks ei ole. Kuigi Ashtanga Vinyasa jooga on võrreldes teiste joogastiilidega üks füüsilisemaid ja liikuvamaid, saab igaüks koormust ja raskusastet valida ja teha just enda kehale sobilik ja mõnus joogaseeria. Näitame lihtsamaid modifikatsioone raskematele poosidele ja juhendame, kuidas asendite lõppvariante üles ehitada.

Mida see jooga siis head teeb?

Meie tunnid põhinevad Ashtanga jooga Primary seerial, mis tõlkes tähendab jooga teraapiat. Seeria mõjub peamiselt füüsilist ja emotsionaalset keha puhastavalt, tugevdavalt ja tasakaalustavalt. Jooga tund on üles ehitatud nii, et keha käsitletakse kui tervikut ja harjutusi tehakse kindlas järjekorras kindla süsteemi alusel. Tund algab päikesetervitustega ja seisuasenditega, mis soojendavad keha üles, põletavad toksiine ja treenivad lihaseid. Siis tulevad venitusharjutused istudes ja tund lõpeb ülimalt mõjusate lõpuasenditega. Enne lõpulõdvestust teeme ka kaks hingamisharjutust toksiinide väljutamiseks. Selgroog saab tunnis teha paraja hulga ette- ja tahapainutusi ning kasutame kehalukke, mis aitavad selja sirgu hoida. Tulemuseks selja olukorra paranemine, mis on eriti kasulik kontoritöötajatele, kellel istuvast eluviisist tingitud seljavalud.

Külastage meie jooga lehekülge Facebookis.

Namaste:)

Comments

Popular Posts