Ja järgmine toorkook!


Tänane toorkook on siis eelmise kahe postituse magustoitude sugulane. Põhi koosneb müslibatoonidest ülejäänud müslist ja kreem on sama, nagu koolitusel tehtud koogi peal oli. Põhja lisasin müslile ainult datleid, et segu kokku hakkaks ja muidugi töötlesin köögikombainis seda kõike peeneks. Kui lasete natuke aega töödata, siis lõpuks hakkab "tainas" ise kokku. Tänase väikese koogi komponendid on järgmised:

Põhi:
  • linaseemneid
  • purustatud kookospähklit (ehk kookoshelbeid, saadaval ka ilma E-aineteta öko variandid)
  • pekaanipähkleid
  • sarapuu pähkleid
  • mooruspuu marju
  • rosinaid
  • datlid
Muid asju natuke ja datleid rohkem - ca peotäis. Pane datleid just nii palju, et põhi kokku hakkaks. Datlid teevad põhja ka magusaks, kuna koosnevad 80% suhkrust. Tervislik asendus roosuhkrule:)

Vahele:
  • viilutatud banaanid
  • poolitatud viinamarjad
 Kate:
  • 1 avokaado
  • 1 banaan
  • paar spl sulatatud toorkakaovõid
  • 2 tl kookosrasva
  • 2 tl toorkakaopulbrit
  • 2 tl kaarobi pulbrit
  • maitse järgi agaavi siirupit 
Kaunistuseks:
  • sulatatud maasikad
  • sulatatud mustad sõstrad

Kate on tehtud köögikombainis, võib loomulikult ka blenderis teha. Blenderdamise kohta nii palju, et peab olema piisavas koguses toiduaineid, et blender korralikult töötaks.

Teile kindlasti tundub nagu kasutaksin hästi palju komponente, aga tegelikult on tegemist müslibatoonide ülejäägi ja kodus leiduvaga. Ja isegi müslibatoonid tegin kodus olevatest asjadest. Puuvilju ja marju mul enamasti ikka on ning banaanid ja avokaadod on paljude toortoitude sees, mistõttu neid mul ka oli.


Comments

  1. Tere!
    Sooviksin uurida, kui võimsa köögikombainiga need toorkoogid valmivad?

    Anna-Liisa

    ReplyDelete
  2. Selle koogi tegemiseks ei ole vaja ülde võimsat köögikombaini. Minul on selline komplekt, kuhu kuulub saumikser, vispel ja siis mini köögikombain. Ülemine ots sama ja alumist saab vahetada. Kuna need minivariandid on suhteliselt väikesed, siis ei tohi liiga palju korraga asju sisse panna. Selle väikese koogi põhja materjal mahtus korraga ja kreem samamoodi.
    Kõige tavalisem köögikombain teeb kindlasti oma töö kenasti, tuleb lihtsalt lasta tal minut töötada.
    Kõik toortoidud teen olemasolevate vahenditega, midagi juurde ostnud ei ole.

    Anna:)

    ReplyDelete
  3. Siin postituses on näha, millega koogi tegin: http://annaasjad.blogspot.com/2012/10/toortoit-sokolaad-musli-maiused-tee.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts