Painduvus


Jooga tundides esimene asi tihti mida tuntakse on see, et raske on kuna ei painduta piisavalt. Painduvus ei ole eeldus joogaga tegelemiseks vaid vastupidi. Tänu regulaarsele joogaharjutuste tegemisele suureneb painduvus ja tänu sellele ka paindlikkus elu muudes aspektides. Keha ja meele tugevaid seoseid oleme omal nahal piisavalt kogenud, et mitte selles kahelda.

Painduvam keha on puhtam keha, tänu millele saab järk järgult puhtamaks meie meel. See töötab ka vastupidi - lastes lahti mingitest asjadest oma peas, vabastame blokeeringud kehas ja suureneb füüsiline painduvus. 

Oma tähelepanekutest võin öelda, et ka toidu valik ja piisav puhkus mõjutavad painduvust oluliselt. Ei ole hea midagi liiga palju ega liiga vähe. Kõike peab olema parajalt.

Kui joogaga tegeleda ja keha painduvam, on omaenese nahas märgatavalt mugavam olla. Jooga harjutamine mõjutab positiivselt sportlikke tegevusi ja lihtsam on joosta, suusatada jms teha ning ka füüsilisi asendeid nagu istumine ja seismine, sest puusad, pöiad ja selgroog on lahti ning lihased toonuses.

Seega kui su keha on kinni, siis kindlasti tasub tulla joogasse ja esimesi muutusi ei pea pikalt ootama.
Et oleks hea olla :)

Comments

Popular Posts