Toortoit: müsli-šokolaadi maiused tee kõrvale


Tegin täna katsetust toortoiduga ja mõtlesin teha midagi müslibatooni ja müstlitahvli sarnast. Tulid supermaitsvad aga koguse mõttes müslibatooni sellist teha on ilmselge liig, sest tegemist rammusa maiustusega ja pigem võtad korraga paar tükki õhtuseks teekõrvaseks maiustuseks.

Maiustuste sisse müsliks panin (igat asja valasin pakist natuke):
  • linaseemneid
  • purustatud kookospähklit
  • pekaanipähkleid
  • sarapuu pähkleid
  • mooruspuu marju
  • rosinaid

 Nimetatud komponendid purustasin köögikombainis, aga mitte päris peeneks.


Siis tegin tooršokolaadi segu:
  • kakaovõid paar spl
  • 1 spl kookosrasva
  • 3 tl kakaopulbrit
  • 2 tl kaarobi pulbrit
  • maitse järgi agaavi siirupit 

Sulatasin veevannil kakaovõi ja kookosrasva, segasin sisse ülejäänud aine ja müsli. Panin segu küpsetuspaberiga voodertatud leivavormi ja siis külmkappi tahenema. Olin kodust ära maksimaalselt kaks tundi ja tagasitulles oli müsli-šokolaadis kenasti tahenenud ja sain lõigata juppideks. Hea kui kodus on midagi magusat põske pista:)

Enamik kasutatud toorainetest on mahe ja loomulikult ka toor. Kaarobipulbrit, toor kakaovõid ja jahu jms saab osta nüüd juba enamikust ökopoodidest. Tegin pildi ka mooruspuu marjadest, kes neid varem ostnud ei ole:


Loitsukelleri infovoldik kirjutab mooruspuu marjade kohta nii (loomulikult ei jää meie metsade marjad kuidagi alla): "Mooruspuu  marjad on ühed enimkasutatud marjad traditsioonilises hiina meditsiinis, mis usub, et need mõjuvad soodsalt neerude ja maksa tööle ning on head silmanägemisele ja juuste kasvule. Meie valged mooruspuu marjad on päikesekuivatatud, magusad ja väga toitaineterikkad. Mooruspuu marjades on rikkalikult B ja K vitamiini, rauda ja antioksüdant reservatrool, mis on taimede poolt toodetav looduslik antibiootikum." 

Sellel nädalal olen rohkem jälle toortoidu lainel, sest neljapäeva õhtul juhendasin koolitusel Tigutoidus (postitan muljed siis kui fotod kätte saan) ja eile oli Mahemarketis toortoidule pühendatud mahemöll, kus sai head ja paremat proovida. Sain kaasa osta ka Marge tehtud toorleibasid, mis on jällegi super head. Täna kujunenud täiesti toortoidu päevaks. Hommikul peedi-porgandi-õuna mahl ja päeva edenedes toorleivad guacamolega, toorsupp seller-porgand-avokaado, suur salat Vapianos ja nüüd need omatehtud maiustused. Õhtuseks näksiks veel hapukapsas, mis toorelt veel parem kui keedetult. Ühe koogi põhja tegin ka, sest müslit jäi üle. Panin sinna lihtsalt datleid juurde ja töötlesin veel köögikombainis, et segu kokku hakkaks. Täna ilmselt kooki ei tee, ühed maiustused juba valmis. Saab homme koogile kreemi peale teha ja värskemalt nautida. Loodetavasti selle koogi põhjaga midagi ei juhtu külmkapis.

Vapianos oli ka täna tore. Sõbranna soovis süüa midagi ilma piima- ja lihatoodeteta ja küsimuse peale, kas tomatisupis on piimatooteid, me lõpuks vastust ei saanudki. Lubati järgmiseks korraks välja uurida:)

Ilusat pühapäeva õhtut :)

Comments

Popular Posts