Jooga pilte ja kuidas läinud on











Väga pilte joogatamisest ei ole, sest hommikuti oleme puude vahel saalis ja välk segab. Meie graafik on selline mitte minule (ja ka teistele) mitte sobilik. Hommikuti peaksime tegema tund aega modified primaryt ja siis õpetame kordamööda nauli kriyat, pranayamat ja meditatsiooni ja siis tuleb kohe teine "trenn" peale. See õpetamise osa on okei vahepeal, sest saame ise harjutada nauli kriyat ja kuna iga kord erinev inimene meist juhatab meditatsiooni, siis saame eri inimeste tehnikaid tunda. Kuna kõik võtab aega, siis teist treeningut teeme ka suhteliselt kokku pressitult. Tahaksin teha ühe pikema joogaseeria, mitte kaks korda järjest midagi lühemat. Selline stiil ei tundu mulle hea ja õige. Ma ei ole isegi kordagi kolm korda päevas joogat teinud, kuigi siin graafik seda ette näeb. Alguses läksin kohale hommikul vara ja vaatasin kuidas teised teevad esimese tunni, et hoida natukenegi energiat teiseks seeriaks aga siis loobusin kohale minemast. Vahepeal oli plaan, et üks õpetajatest tuleb kell 5, et saaksime teha koos ja õppida full primary seeriat aga õpetaja on liiga väsinud selleks. Muidu oleks olnud aega meil kenasti kaks tundi teha, sest teised tulevad 6.15. 

Vahepeal ongi olnud raskemaid hetki ka, kuna see õpetajakoolitus ei ole olnud päris selline, nagu ootasin. Joogalikult see asi igal juhul välja ei ole kukkunud. Juusiis pidime praegu just sellele keskenduma, mida siin koolitusel õppisime. 

Oleme õppinud asanaid ükshaaval ja nende modifikatsioone ja kuidas erinevate vigastuste ja valutavate kohtade korral inimesed saavad ikkagi kaasa teha.  Oleme harjutanud tunni juhendamist. Inglise keeles tunniajalist joogaseeriat õpetada, seda ilma ise kaasa tegemata ei ole üldse lihtne. Peab suutma täpselt ette kujutada, et sissehingates teen seda ja väljahingates seda ja sellesse asanasse liigun just niimoodi ja siis seda kirjeldama nii, et õpilane saaks kohe teha.

Nüüd on õpetajakoolitus lõpusirgel. Täna oli kirjalik eksam ja homme on praktiline ehk tuleb tunniajase seeria koos pranayamaga juhendada algajale. Natuke kummalisena näivad jooga õpetajaks saamisel need eksamid aga vahel teeme lihtsalt asjad ära. Vahel on siin tunne nagu oleks "vana elu" tagasi saanud ja oleks kuskil läänemaailma koolis. Kirjalik eksam läks mul hästi ja läheb ka praktiline.

Kolmapäev on meil vaba ja neljapäevast alates on meil Marleniga veel 5 päevane Rocketi treening siin. Varsti juba koju.

Comments

Popular Posts