Esimene nädal jooga kursusel

Tänasega sai esimene nädal läbi. Laupäevad on vabad. Kuus päeva trenni tehtud, alguses kaks korda päevas ja nüüd eile ja täna täiskuu tõttu üks päevas. Eile õppisime pärastlõunal massaaži ja täna õppisime rohkem asanaid, rääkisime chakratest ja tegime meditatsiooni.

Päevad algavad 6.30 rannas või jooga saalis, sõltuvalt vihmast. Kõigepealt teeme nauli kriya harjutusi, siis pranayama (hingamine) ja siis meditatsioon. Peale seda oleme paar hommikut teinud harjutusi keha keskosa aktiveerimiseks ehk siis meil on olnud boot camp kõhulihastele. Pilti saab teha muidugi ainult kui ette näidatakse. Kõige valusamad lihased ongi mul hetkel kõhulihased ja reielihased.



Järgmistel piltidel enam vähem näha, milline nägi välja puusade avamise harjutus.


Peale randa läheme teeme hommikuse jooga ja võibolla midagi veel kuni kell 9.00 või 9.30 sõltuvalt päevast. Siis saame 2 tundi vaba aega hommikusöögi ja lõunasöögi söömiseks. Siin võib oodata toitu ca tund aega, niiet kohvikus kulub meil enamasti ca 1,5h. Lõunasöögiks eraldi pausi ei ole, sest pealelõunal teeme teise joogaseeria, mida saab teha ainult tühja kõhuga. Vahepeal on väike 10 või 15 minutit paus, kui käime Marleniga banaani ostmas. Nädalaga oleme sellise toitumisgraafikuga juba harjunud. Joogat tehes ei tule tühi kõht meeldegi ja energiat ei kaota nii kui nii. 

Enne teist treeningut paar tundi õpime asanaid ja räägime muudest asjadest. Olen juba nädalaga väga palju õppinud. Õpime muidugi ikka praktiliselt - keegi teeb ette ja teised juhendavad ja parandavad. Siis harjutame üksteise peal õpetamist. Ingliskeeles tahab keel vahepeal ikka sõlme minna, sest jooga ja kehaosadega seotud sõnavara ei ole veel eriti hea. 

Joogat teeme kolmes erinevas saalis. Hommikuti on meil ilusas ja suuremas saalis keset metsa, õpime natuke väiksemas saalis, mis on ka metsas ja mere vaatega ja korra oli ka täiesti mere kaldal pärastlõunane jooga. Väga mõnus, et ei ole terve päeva samas ruumis. Kõik ruumid muidugi avatud õue. 

Kokkuvõttes on esimene nädal läinud isegi kergemalt, kui arvasin. Kuigi füüsiliselt päris paljud kohad valusad ja kanged, siis enesetunne on ikka väga hea. Lennukis tulles oli natuke köha ja nohu, aga kui siia kohale jõudsime,  läks samal päeval kõik korda.

Vaba aega meil eriti ei ole, sest õhtuti läheme pesema, sööma, koduseid töid tegema ja siis magama. Niiet tundub, et on sama seis nagu minu 5 nädalasel New Yorki reisil, et tavalisi turistiasju teha ei jõua. Samas sellest ei ole üldse kahju, sest joogalaager on väga super mõnus ja naudin igat hetke. Iga päev peab kodus natuke tegema ka ja nüüd nädalavahetusel peame natuke rohkem õppima, sest esmaspäeval on sanskritikeelsete nimetuste peale eksam.

Comments

Popular Posts