Wrapid hummuse ja salatiga
Hummuse jaoks:
- Kuivatatud kikerherneid 2 tassitäit
- 1-2 tl köömneid
- sidrunimahla
- soola
- oliiviõli
- allikavett
Wrappidesse:
- rohelist salatit
- idusid
- seemneid (kõrvitsaseemned, päevalilleseemned)
- paprikat
Hummuse tegemiseks leota kuivatatud kikerherneid üleöö ning keeda siis 20 minutit õrnalt soolatud vees. Kurna ja jäta jahtuma. Jahvata köömned. Töötle köögikombainis keedetud kikerherned soola, köömnete, sidrunimahla, oliiviõli ja veega kreemjaks.
Idude tegemiseks leota mungube üleöö ja siis jäta taldrikule koos natukese veega. Sega vahepeal ja lisa vett. Korralikud idud tulevad ca 4 päevaga aga süüa saab juba 1 päeva möödudes. Leota ka seemneid enne serveerimist mõned tunnid ja lase siis veidi kuivada.
Wrappide kokkupanekul määri põhja hummust, kata salati, idude ning seemnetega ning kõige keskele säti paprikariba. Võib teha nii lavaširullidena kui wrappidena. Enne kokkukeeramist nirista peale veel oliiviõli ja mõned piisad sidrunimahla.
Comments
Post a Comment