Küpsetatud köögiviljade salat
Seda salatit õppisime tegema kunagi aastaid tagasi Oma Maitse kokakoolis. Tuli nüüd jälle meelde ja sööjate soovil saab ka retsept nüüd kirja. Kogused on pandud umbes, lähenege loovalt ja maitske. Kanafilee retsept on eelmises postituses, kuna neid ei pea tegelikult absoluutselt koos tegema.
Vaja läheb:
- 1 suvikõrvits
- 4 paprikat
- Baklažaani (võib ka ära jätta)
- peotäis peenelt hakitud peterselli
- paar peenelt hakitud küüslauguküünt
- tumedat balsamico kreemi
- külmpress oliiviõli
- soola, musta pipart
- Erinevat rohelist salatit peale
Paprikad: Pane ahi sooja 220C peale. Puhasta paprikad ja lõika parajalt suurteks tükkideks aga sellisteks, mida saab siledaks vajutada ja ahjuplaadile ritta panna. Kõrveta ahjus paprikad pealt mustaks. Pane kuumad paprikad kaussi ja kata toidukilega, nii tõmbab aur koore veel paremini lahti. Koori paprikad.
Suvikõrvits: Lõika viiludeks. Rösti grillpannil või küpseta ahjus pehmeks, kuid mitte lödiks.
Baklažaan: Lõika viiludeks. Säti viilud majapidamispaberile rivvi ja raputa üle soolaga. Lase seista ja vedelikul välja tulla. Rösti.
Kui kõik köögiviljad valmis, pane kaussi ning maitsesta peterselli, küüslaugu, balsamico kreemi, oliiviõli ja soola ning pipraga. Masseeri maitsed köögiviljadesse ja jäta seisma või serveeri kohe koos värske rohelise salatiga.
Comments
Post a Comment