Skip to main content
Vegan pasta bolognese
3-4 sööjale:
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 2 porgandit
- 1 sellerivars
- pool suvikõrvitsat
- klaasitäis läätsi (kasutasin rohelisi)
- 2 spl tomatipastat
- 1-2 värsket tomatit
- 1-2 purki purustatud tomateid (sõltub kui tomatist soovid, sobib asendada ka tomatipüreega)
- soola, pipart, kuivatatud basiilikut ja oreganot
- täistera jahust spagette
- värsket peterselli või basiilikut
- Leota läätsed 15 minutit ja loputa hoolega. Pane läätsed soolvette keema.
- Haki sibul, porgand ja seller pisikesteks tükkideks.
- Kuumuta pannil oliiviõlis sibul, porgand ja seller. Maitsesta soolaga.
- Lisa hakitud küüslauk ja tomatipasta. Kuumuta tomatipasta pannil läbi.
- Lisa purustatud tomatid või tomatipüree ja värsked tomatid.
- Haki sisse suvikõrvits.
- Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud ürtidega.
- Pane pasta keema ja keeda vastavalt pakendil toodud minutitele.
- Lisa vajadusel kastmele vett ja hauta tasasel tulel.
- Kurna läätsed kui need on valmis ja lisa kastmele. Keetmisaeg on kirjas tavaliselt pakendil. Pisikesi punaseid läätseid ei ole vaja eraldi keeta, lisa need otse kastmele.
- Serveeri värskelt hakitud peterselli või basiilikuga.
Comments
Post a Comment