Vegan pasta bolognese

3-4 sööjale:

  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 1 sellerivars
  • pool suvikõrvitsat
  • klaasitäis läätsi (kasutasin rohelisi)
  • 2 spl tomatipastat
  • 1-2 värsket tomatit
  • 1-2 purki purustatud tomateid (sõltub kui tomatist soovid, sobib asendada ka tomatipüreega)
  • soola, pipart, kuivatatud basiilikut ja oreganot
  • täistera jahust spagette 
  • värsket peterselli või basiilikut
  1. Leota läätsed 15 minutit ja loputa hoolega. Pane läätsed soolvette keema. 
  2. Haki sibul, porgand ja seller pisikesteks tükkideks. 
  3. Kuumuta pannil oliiviõlis sibul, porgand ja seller. Maitsesta soolaga. 
  4. Lisa hakitud küüslauk ja tomatipasta. Kuumuta tomatipasta pannil läbi. 
  5. Lisa purustatud tomatid või tomatipüree ja värsked tomatid. 
  6. Haki sisse suvikõrvits. 
  7. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud ürtidega. 
  8. Pane pasta keema ja keeda vastavalt pakendil toodud minutitele.
  9. Lisa vajadusel kastmele vett ja hauta tasasel tulel. 
  10. Kurna läätsed kui need on valmis ja lisa kastmele. Keetmisaeg on kirjas tavaliselt pakendil. Pisikesi punaseid läätseid ei ole vaja eraldi keeta, lisa need otse kastmele. 
  11. Serveeri värskelt hakitud peterselli või basiilikuga. 

Comments

Popular Posts