Muskaatkõrvitsa püreesupp indiapäraste vürtside ja mandlipiimaga

Neljale:
  • 1 pisem muskaatkõrvits 
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sellerivars
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • jahvatatud kurkumit
  • jahvatatud või terveid köömneid
  • jahvatatud koriandrit
  • musta pipart
  • soola
  • praadimiseks õli
  • vett
  • 1 öko puljongikuubik
  • mandlipiima
  • värsket koriandrit serveerimisel
   
Kuumuta potipõhjas hakitud sibul, seller, ingver ja küüslauk klaasjaks koos kõikide maitseainete ja vürtsidega. Vürtse raputa nii, et köögivili oleks mõnusalt kaetud. Kuumuta vürtse, enne kui vee, puljongikuubiku ja hakitud muskaatkõrvitsa lisad. Vett lisa vaid nii palju, et muskaatkõrvits oleks kaetud. Hiljem saad vett või mandlipiima juurde lisada, et suppi vedelamaks teha. Keeda muskaatkõrvits pehmeks ja blenderda supp koos sortsu mandlipiimaga. Mandlipiima asemel võid kreemja supi saamiseks kasutada ka leotatud india pähkleid. Mulle väga maitseb värske koriander, aga võid kasutada serveerimisel ükskõik mis muid ürte või näiteks röstitud kõrvitsaseemneid. Suppi võib teha loomulikult ka tavalise kõrvitsaga. 
      Supi kõrval on pildil soe röstileib oliiviõli, tomati, küüslaugu ja murulauguga.






Comments

Popular Posts