Pruun riis köögiviljadega ja vürtsikad ahjupastinaagid


Riisiroog kahele ja poolele:

  • 200g pruuni või punast täistera riisi
  • 2 peotäit brokkoliõisikuid
  • pool paprikat
  • veerand suvikõrvitsat
  • 1 porgand
  • punt türgi ube
  • pisema porru valge osa
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • maitse järgi vähendatud soolasisaldusega sojakastet
  • umbes poole laimi mahl - maitse järgi
  • soola, pipart, õli praadimiseks
  • peotäis hakitud peterselli
  • punt värsket spinatit
  • värsket või jahvatatud tšillit
  • seesamiseemneid peale raputamiseks
Keeda riis soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil toodud minutitele. Ca 25-40 minutit, sõltuvalt   täistera riisi sordist. Haki valmis kõik köögiviljad ja kuumuta neid pannil järjekorras lisades. Kõigepealt sibulalised ja siis muud. Maitsesta soola ja pipraga. Brokkoli ja oad keeda eraldi. Selleks aja soolaga maitsestatud vesi keema, pane brokkolid ja oad paariks minutiks keema ja kurnamisel loputa jääkülma veega või pane köögiviljad jäätükkidega vette. Nii säilib erkroheline värv ja köögivili ei küpse üle. Kui köögiviljad on küpsed, sega nad riisiga ja maitsesta sojakastme ja laimimahlaga. Brokkoli, oad, spinat ja petersell sega sisse kõige viimasena. Jahvatatud tšillit saab igaüks oma taldrikusse ise lisada. Värske tšilli kasutamisel ole ettevaatlik, et kogu toit väga vürtsikas ei tule. Raputa peale seesamiseemneid.




Vürtsikad ahjupastinaagid:
  • 1 või pool pastinaaki sööja kohta
  • maitseained: cayenne pipar, kurkum ja küüslaugusool
  • oliiviõli
Lõika pastinaak pulkadeks. Küpseta 180C juures kuni pastinaagid hakkavad pruuniks ja krõbedaks minema. 


Salat:
  • roheline salat (pildil on rooma salat, kasuta ükskõik millist)
  • idud (võid asendada ka nt kõrvitsaseemnetega)
  • natuke oliiviõli, sidrunimahla ja soola

Comments

Popular Posts