Kitchari moodi roog täisterariisist ja mungubadest
Tegelikult võiks seda rooga kitchariks nimetadagi. Ghee asemel kasutasin oliiviõli ja päris kõiki vürtse ja maitseaineid ei pannud. Traditsiooniliselt tehakse seda basmati riisiga.
Kahele:
- 200g täisterariisi
- klaasitäis mungube
- oliiviõli, kookosõli või gheed
- 2 sibulat
- 2 küünt küüslaukku
- pöidlasuurune jupp invgerit
- 1 porgand
- 1 sellerivars
- maitseained: kurkumit, köömneid, koriandrit, nelki, loorberi leht, must pipar, sool
- värsket koriandrit serveerimiseks
- puistasin peale päevalilleseemned
- värsket laimi sisse või peale pigistamiseks
Kui kapis on, võid retseptile lisada köögivilju. Väga hästi sobivad näiteks suvikõrvits või lillkapsas.
Haki sibul, küüslauk, invger ja kuumuta õlis või ghees koos vürtsidega klaasjaks. Loputa riis ja mungoad (sobib nii leotatult kui tegelikult keevad pehmeks ka eelneva leotamiseta) ja lisa pannile. Lisa vett (2/3 mahule juurde pannile) ja porgand ja seller. Kata kaanega ja jäta 45 minutiks kaane alla podisema. Vahepeal vaata, kas vett on vaja juurde lisada. Soola ja pipart saad lisada ka hiljem, kuid julge koguse vürtse peaks panema kohe alguses, kuna neid on vaja õlis äratada.
Serveeri värske koriandri, päevalilleseemnete ja laimilõikudega. Kõrvale tegin röstileiva avokaado, tomati, peterselli, soola, pipra ja natukese sidrunimahlaga (avokaadole).
Comments
Post a Comment