Toortoit: punane karri kaste
Retsept on saadud Jockelt. Karri kastet võib süüa ükskõik millega. Tänasel pildil on karri lillkapsa "riisiga", mis koosneb lillkapsast, india pähklitest ning on maitsestatud soolaga. Mulle meeldib see kaste porgandiga aga kuna mõlemad on orantšid, siis väljanägemine ei tule parim. Üks sõbranna andis sellele roale ka uue nime - "porgand porgandiga".
Sisse läheb:
- 1 dl kookoshelbeid
- 6 päikesekuivatatud tomatit
- 1-2 küüslauguküünt
- 2 tl jahvatatud ingverit
- väike jupp tšillit (või jahvatatud)
- poole sidruni mahl
- 1-2 tl soola
- pipart
- umbes 4 dl kuuma vett (samas sobib süüa ka külmalt)
- soovi korral kookorasva
- peotäis india pähkleid (teeb kastme paksemaks)
- peale blenderdamist hakitud porrut ja pool õuna kuubikutena
- peale panin värvi andmiseks rohelist sibulat
Kõrvale tegin värske salati, kuhu sisse panin tomatit, paprikat, erinevaid idusid, peterselli, rohelist sibulat, rukolat, lambsalatit, radiso rossot, päevalilleseemneid, sidrunimahla, oliiviõli, balsamicot ja soola.
Comments
Post a Comment