Juustusuflee


See retsept pärineb FCI kursuse raamatust.

Nelja suflee tegemiseks läheb vaja:
  • 40g võid (10g vormide määrimiseks, 30g sisse)
  • 30g jahu
  • riivsaia
  • 120 ml piima
  • 60g juustu (cheddar või Gruyere)
  • 2 munakollast (L suurus)
  • 4 munavalget (L suurus)
  • maitsained: sool, cayenne pipar, muskaatpähkel, jahvatatud paprika
Tee nii:
  1. Kõigepealt valmista ette vormid. Pintselda need seest toasooja võiga. Ära sõrmega seest enam puutu. Pintselda ühtlaselt alt üles tõmmates. Kata vormid seest riivsaiaga. Pane vormid kuni kasutamiseni külmkappi. 
  2. Pane ahi sooja 200C peale. Kui vormid ahju lähevad, alanda 190C peale.  
  3. Sulata väikses potis või ja sega sinna sisse jahu. Kuumuta. Lisa külm piim ja vispelda ühtlaseks. Maitsesta soola, cayenne pipra ja muskaatpähkliga. 
  4. Võta pott tulelt ja lisa värskelt riivitud juust. Sulata juust taigna sisse. 
  5. Eralda munakollased ja valged. Jälgi, et munavalgete hulka ei satuks millimeetritki munakollast ega midagi muud köögist. Muidu ei lähe valged vahtu. Sega 2 munakollast taignasse.
  6. Vahusta munavalge. Lisa veerand munavalgevahust taignale ja sega ühtlaseks. Lisa ülejäänud munavalge ja voldi õrnalt taignasse. Pane tainas vormidesse ja raputa peale jahvatatud paprikat. Arvesta, et sufleed kerkivad päris palju.
  7. Küpseta ca 10 minutit, kuni sufleed on kerkinud ning pealt kuldsed ja küpsed. Suflee jääb õhuline ja ei ole seest vedel. 
  8. Serveeri otse vormidest või kalluta sufleed vormist välja. 
Kõige tähtsam osa on maitsestamine. Jahvata julgelt muskaatpähklit ja lisa soola ja cayenne pipart.





Comments

Popular Posts