Juustusuflee
See retsept pärineb FCI kursuse raamatust.
Nelja suflee tegemiseks läheb vaja:
- 40g võid (10g vormide määrimiseks, 30g sisse)
- 30g jahu
- riivsaia
- 120 ml piima
- 60g juustu (cheddar või Gruyere)
- 2 munakollast (L suurus)
- 4 munavalget (L suurus)
- maitsained: sool, cayenne pipar, muskaatpähkel, jahvatatud paprika
- Kõigepealt valmista ette vormid. Pintselda need seest toasooja võiga. Ära sõrmega seest enam puutu. Pintselda ühtlaselt alt üles tõmmates. Kata vormid seest riivsaiaga. Pane vormid kuni kasutamiseni külmkappi.
- Pane ahi sooja 200C peale. Kui vormid ahju lähevad, alanda 190C peale.
- Sulata väikses potis või ja sega sinna sisse jahu. Kuumuta. Lisa külm piim ja vispelda ühtlaseks. Maitsesta soola, cayenne pipra ja muskaatpähkliga.
- Võta pott tulelt ja lisa värskelt riivitud juust. Sulata juust taigna sisse.
- Eralda munakollased ja valged. Jälgi, et munavalgete hulka ei satuks millimeetritki munakollast ega midagi muud köögist. Muidu ei lähe valged vahtu. Sega 2 munakollast taignasse.
- Vahusta munavalge. Lisa veerand munavalgevahust taignale ja sega ühtlaseks. Lisa ülejäänud munavalge ja voldi õrnalt taignasse. Pane tainas vormidesse ja raputa peale jahvatatud paprikat. Arvesta, et sufleed kerkivad päris palju.
- Küpseta ca 10 minutit, kuni sufleed on kerkinud ning pealt kuldsed ja küpsed. Suflee jääb õhuline ja ei ole seest vedel.
- Serveeri otse vormidest või kalluta sufleed vormist välja.
Comments
Post a Comment