Toitev lõuna: köögiviljad parmesaniga


Kuigi jälle väga lihtne toit, siis retsept ikkagi kirja!

  • Köögiviljad: oad, suvikõrvits, sibul, porgand, kartul.
  • Värsked ürdid: tüümian, majoraan, till, petersell, basiilik. Kui ei ole ürte, siis maitsesta selle võrra rohkem soola ja pipraga. Tuleb ka väga hea :)
  • Peotäis värskelt riivitud väga head parmesani talrdikutäie kohta.
Pane ampsudeks lõigatud köögiviljad küpsemise järjekorras (suvikõrvits viimasena) koos natukese veega ja soolaga potti ja keeda kuni köögiviljad parajalt pehmed ja vesi ära aurustunud. Lisa natuke õli ja maitsetaimed ja sega läbi. Maitsetaimi pane ohtralt, kahe sööja kohta läks suur peotäis. Maitse! Lisa vajadusel soola ja pipart. Peale taldrikusse tõstmist kohe riivitud parmesan peale, et see mõnusalt ära sulaks. Alahinnata ei saa ka juustu maitse mõju kogu roale. Mul oli kusagilt reisilt kaasa toodud parmesan, mis erineb palju Eesti toidupoodide parmesanist, ükskõik kui kalli ka sealt riiulilt ei vali. See tegi toidu eriliselt heaks.

Selline toit, et tundub kerge, aga tegelikult ei ole seda mitte (parmesan, kartul, oad ...) ja kõht saab väga täis. 

Comments

Popular Posts