Kreemjas koorene kukeseenekaste

Ma ise seeni ei söö, aga kastet tehes maitsta ikka suudan. Kuna sööjad kiitsid ja pidi olema parem kui mõned muud variandid, siis jagan retsepti. Sellest kogusest jätkus kuuele. 
  • 2 suurt sibulat
  • ääreni täis suur pann kukeseeni (enne kuumutamist)
  • 1 pakk merevaiku
  • suur kohvikoor
  • jahu, õli, soola, pipart



Kastme tegemiseks kõigepealt kuumuta hakitud sibul õlis klaasjaks. Lisa seened, maitsesta soola ja pipraga ja kuumuta vedelik välja. Auruta kogu seentest ja sibulatest tekkinud vedelik, et pann jääk lõpuks kuiv. Puista valmis seened üle natukese jahuga ja sega. Jahu ei pea tegelikult lisama, see teeb lihtsalt kastme paksemaks, kes soovivad. Lisa merevaik ja kohvikoor. Keeda kaste parajaks ja maitsesta veel soola ja pipraga. Lahjendada saab piima või veega ja paksendada ja maitseid intensiivistada kastet rohkem kokku keetes. Igale sööjale arvesta 2-3 värsket keedukartulit ja kaste tundus, et sobib hästi ka grill-lihaga. 

Comments

Popular Posts