Sametine suvikõrvitsa püreesupp
Eriti mõnusa ja sametise suvikõrvitsa püreesupi sai nendest komponentidest:
- 1 suvikõrvits
- 2 sibulat
- 5 küüslauguküünt
- 1 kuubik kanapuljongit
- pool pakki merevaiku
- muskaatpähklit
- valget pipart (asi on ka maitses, mitte ainult värvis)
- soola
Supi tegemiseks hauta poti põhjas sibul ja küüslauk. Lisa siis tükeldatud suvikõrvits ja kata puljongiga. Keeda pehmeks, lisa maitseained ja merevaik ning püreesta.
Lisaks värskelt riivitud parmesani ja kuival pannil röstitud kõrvitsaseemneid. Mulle isegi meeldib täitsa niisama rohkem, maitse asi, kes mida peale tahab panna. Kujutan ette, et peale sobiksid hästi ka peekonikrõpsud (prae peekonist rasv välja). Kõrvale võib vabalt teha suvikõrvitsapiruka, sest värskest suvikõrvitsast ei saa maitsemeelel küllalt.
Lisaks värskelt riivitud parmesani ja kuival pannil röstitud kõrvitsaseemneid. Mulle isegi meeldib täitsa niisama rohkem, maitse asi, kes mida peale tahab panna. Kujutan ette, et peale sobiksid hästi ka peekonikrõpsud (prae peekonist rasv välja). Kõrvale võib vabalt teha suvikõrvitsapiruka, sest värskest suvikõrvitsast ei saa maitsemeelel küllalt.
Comments
Post a Comment