Suvikõrvitsapirukas

Suvikõrvitsapirukat oleme teinud mitmes versioonis ja nüüd jõudsime selliseni, mida eriti hea isuga süüakse. Variant 1 on siis see  lemmik ja variant 2 ka hea. 

Pirukavariant 1: Suvikõrvitsapirukas

Keskmise suurusega plaaditäie jaoks läheb vaja:
  • Põhjaks 500g pärmi-lehttainast või lehttainast
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 2 suurt sibulat
  • paar küüslauguküünt
  • mahedat pipart (paprika moodi) ja tšillit maitse järgi (me panime kaks mahedat pipart ja ühe keskmise kangusega lilla tšillipipra)
  • julge kogus muskaatpähklit
  • mõnuga värskeid ürte: majoraani ja tüümiani (kuid ära pirukat tegemata jäta kui sul neid ei ole :))
  • soola ja õli praadimiseks
  • 3 muna ja 1 väike vahukoor (või kohvikoor/piim kui vahukoort ei ole)
  • hunnikuga riivitud keskmise rasvasusega juustu 
Kõigepealt pane ahi sooja ja kui ahi on kuumuse saavutanud, siis tainas põhjaks ahju. Rulli tainas plaadile, et oleks paraja suurusega ja pane ääred kahekordselt. Küpseta vastavalt paki juhistele (pärmi-lehttainas 10 minutit 220C). Samal ajal kui põhi küpseb, saad teha täidist. Haki sibul, küüslauk, pipar, tšilli ja suvikõrvits peeneks ja lisa järjekorras pannile koos õli ja soolaga. Maitsesta muskaatpähkli ja ürtidega. Ära suvikõrvitsaid lödiks prae, see saab ahjus veel edasi küpseda. Sega omavahel munad ja vahukoor. Pane küpsetatud põhjale köögiviljasegu pannilt ja vala üle muna-koore seguga. Puista peale riivjuust ja küpseta ahjus 200C juures ca 30 minutit. Silmaga on näha, millal koor hüübinud ja juust küpse.


Pirukavariant 2: Spinati-fetajuustupirukas suvikõrvitsaga

Keskmise suurusega plaaditäie jaoks läheb vaja:
  • Põhjaks 500g pärmi-lehttainast või lehttainast
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • suur kausitäis värsket spinatit 
  • 2 suurt sibulat
  • paar küüslauguküünt
  • tšillit maitse järgi (võib olla ka jahvatatud mitte värske)
  • julge kogus muskaatpähklit
  • mõnuga värskeid ürte: majoraani ja tüümiani
  • soola ja õli praadimiseks
  • 3 muna ja 1 väike vahukoor
  • feta juustu selline kogus, et saaks tükikesed üle piruka puistada
  • parmesani või mõnda muud juustu peale riivimiseks
Tee üldiselt samamoodi nagu variant nr 1. Spinat tuleb valada üle keeva veega ja paar minutit lasta tõmmata. Siis hakkida tükkideks ja lisada pannile sibula ja suvikõrvitsa juurde. 

Ja kui suvikõrvitsat ei ole, siis saab panna lihtsalt rohkem sibulat ja spinatit ja teha samamoodi spinati-feta pirukas ilma suvikõrvitsata :)

Kes seeni armastavad, siis täpselt samamoodi saab teha ka seenepirukat. Täidiseks praetud sibulad ja seened. Valada üle muna-koore seguga ja peale riivitud parmesan. 




Comments

Popular Posts