Tummine kõrvitsapüreesupp läätsede ja taimse koore/piimaga

Kogused on umbkaudsed, ei kaalunud ega mõõtnud midagi ja polegi oluline.

Ca 4 portsjonit suppi:
- 1 sibul
- vähemalt pöidlasuurune jupp ingverit
- jahvatatud kurkumit
- natuke karripulbrit (ettevaatust, vürtsikas)
- kui soovid vürtsikust lisada, natukene jahvatatud tšillit
- soola, pipart
- 1 öko taimne puljongikuubik
- 400ml purk öko kookospiima
- kui supp tuleb liiga paks, vedelda mõne taimse piimaga, nt mandlipiimaga
- korralik viil tükeldatud kõrvitsat (kogusega arvesta, et see annab supile põhimassi)
- veerand tassi rohelisi läätseid (võivad olla ka punased, punastega tuleb maits pehmem, rohelistega tummisem)
- loomulikult võid lisada ka muid köögivilju, nt porgandit
- tassitäis vett või täpselt nii palju, et köögiviljad vedelikuga triiki on

Haki sibul ja ingver peenelt ja kuumuta poti põhjas õli, soola, pipra, kurkumi ja veidikese karripulbriga. Kui nad on valmis, lisa poti põhja natuke vett ja kaabi tekkinud maitsed poti põhjast vedeliku sisse. Lisa kõik muud komponendid: kookospiim, puljongikuubik, hakitud kõrvits, pestud läätsed ja keeda tasasel tulel, kuni kõik on hästi pehme. Arvesta, et osad läätsed vajavad keemiseks 40 minutit. Kõrvitsa puhul sõltub tükkide suurusest. Pane valmis supp blenderisse ja blenderda vaiksetel pööretel, kui tahad jätta supile veidi tekstuuri. Vala supp tagasi potti ja maitse. Lisa vajadusel soola, tšillit, natuke sidruni või laimimahla kui sulle tundub magus. Kui soovid suppi vedelamaks, lisa natuke mandlipiima või lihtsalt vett. 

Comments

Popular Posts