Lihtne Caesari salat kanaga
'
Retsept põhineb Jamie Oliveri tervisliku Caesari salati retseptil, kuid kuna pooled asjad olid puudu, kujunes sellest veidi vähemate komponentidega, kuid samuti maitsev Caesari salat.
Kogus kahele:
Kaste
2 spl rasvast kreeka jogurtit
1 tl Dijon sinepit
2 tl Worchesteri kastet
maitse järgi soola
1-2 tl majoneesi, kui on soov tugevama maitse järgi
peotäis riivitud Parmesani
sorts sidrunimahla
natuke oliiviõli
Originaalretseptis olid veel tükeldatud anjoovisefileed ja valge veini äädikas, aga tuli ka ilma välja.
Salat
Pildil kasutasin potitäie Firillice salatit Rooma salati asemel
Kanafilee on maitsestatud soola, pipra ja kuivatatud tüümianiga (originaalretseptis olid rosmariini oksad)
Saiakrutoonid (paar viilu sepikut/saia lõigata kuubikuteks ja praadida peale kana praadimist samal pannil)
Originaalretseptis olid veel mandoliiniga õhukeseks viilutatud lillkapsas ja punane sibul, mida siin pildil ei ole.
Serveerimisel kasutasin parmesani laaste.
Võib lisada salatisse ka praetud peekonitükke.
Kanafilee tuleb enne praadimist õhemaks taguda, et fileetüki paksus oleks ühtlane. Muidu küpseb üks koht kiiremini kui teine ja kuivab. Pane kanafilee tükid küpsetuspaberi vahele ja tao rusikaga või kastruliga õhemaks. Maitsesta ning prae mõlemalt poolt 4 minutit.
Comments
Post a Comment