Hiinapärased stir-fry köögiviljad



Selle retsepti saime kaasa ja tegime läbi kokanduskursusel Malaisias, mis toimus ühe vana koka kodus. Selle retsepti järgi saab suure wok-pannitäie köögivilju. Väiksema seltskonna jaoks tee pool kogust.

Vaja läheb:

  • 8 seent
  • 250g suhkruherneid
  • 2 porgandit
  • 20 brokkoliõisikut
  • 20 lillkapsaõisikut
  • 1 suvikõrvits
  • 10 küüslauguküünt
  • 3 rohelist sibulat
  • 3 Bok Choy kapsast
  • praadimiseks õli
  • 2 spl lahjat sojakastet
  • 2 spl austrikastet
  • 2 spl seesamiõli 
  • näputäis valge pipra pulbrit
  • 1 spl maisitärklist (lahusta 6 spl vees)
  • 6 spl kanapuljongit (asenda veega kui ei ole)
  • 2 spl riisiäädikat (ei pea panema)
  • 4 suurt krevetti (ei pea panema)

Tee nii:

Sega kausis valmis kaste sojakastmest, austrikastmest ja seesamiõlist. Haki küüslauk peeneks ja valmista ette kõik köögiviljad. Woki küüslauk õlis pruuniks, kuid ära kõrveta. Lisa krevetid (kui paned) ja küpseta paar minutit. Lisa kõik köögiviljad ja kaste, maisitärklis lahustatuna vees, kanapuljong ja riisiäädikas. Woki paar minutit, kuni köögiviljad on läbi kuumutatud, kuid endiselt krõmpsud. Serveeri aurutatud riisiga. 

Comments

Popular Posts