Suussulav šokolaadikook ehk Mississippi mudakook Gordon Ramsay retsepti järgi


Kook tõelistele šokolaadisõpradele. Allikas Gordon Ramsay "Maailma Köök".

Põhi:
200g digestive küpsiseid
60g vähese soolaga võid
60g kvaliteetset tumedat šokolaadi

Kreem:
180g tumedat šokolaadi
180g magedat võid
4 suurt muna, kergelt vahustatud
90g tumedat muscovado suhkrut
90g heledat muscovado suhkrut
200ml 35% koort

Kate:
100ml 35% koort
2-3spl tuhksuhkrut
šokolaadilaaste

        Purusta digestive küpsised. Sulata veevannil või ja šokolaad. Vala segu purustatud küpsistele ning sega ühtlaseks. Suru segu 23cm diameetriga eemaldavate servadega vormi, mille põhjas küpsetuspaber. Nii saab koogi kergesti kätte. Pane külmkappi tahenema. Pane ahi sooja 180 kraadi peale. 
        Kreemi tegemiseks sulata veevannil šokolaad ja või ning jäta segu jahtuma. Vahusta munad suhkruga, kuni vaht on paks ja poole mahukam. Mikserda segusse koor ja lõpuks ka sulanud šokolaadi-või segu. Vala kreem põhja peale ning küpseta ahjus 45-50 minutit. Lase koogil enne vormist välja võtmist täielikult jahtuda. 
           Katte tegemiseks lõika noaga šokolaaditahvlist peened laastud. Riiviga riivi lisaks ka peenikest puru. Vahusta koor suhkruga. Vahukoor pane täielikult jahtunud koogile. Peale hulgaliselt šokolaadilaaste. 
           Serveerides pane lauale ka värskeid maasikaid, mis koogi magusust tasakaalustavad. 

Comments

Popular Posts