Omatehtud näkileivad india pähkli-paprikakreemi ja idudega




Leivakesed

1 ahjuplaaditäis leivakesi (panin tegelikult täiesti suvalised komponendid, mis kodus olemas ja tundus, et võiksid sobida):

  • paar peotäit üleöö leotatud toortatart
  • paar peotäit mahlateo jääkprodukti porgandist ja peedist
  • 1 väike sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • jupp porrut
  • 1 sellerivars
  • veerand paprikat
  • natuke linaseemneid ja natuke jahvatatud linaseemneid
  • 1 tl jahvatatud köömneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • näpuotsatäis soola
  • natuke oliiviõli
Blenderdasin kõik ühtlaseks massiks. Kellel mahlamasinat ei ole, siis saab teha ka ilma porgandi ja peedita või panna lihtsalt töötlemata porgandit. Sellisel juhul lihtsalt on segu märjem ja kuivab kauem. Esimesel plaaditäiel jätsin porrud blenderdamata ja viilutasin peeneks, siis jäävad pärast leivakestel ka need nähtavale ja tulemus on visuaalselt huvitavam. Määri segu ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ühe plaaditäie tegin õhukesed, nende kuivamine võttis aega ca 1,5h aga miinuseks on see, et kohati oli liiga õhuke ja praod ja augud kuivasid sisse. Teise plaaditäie tegin paksemaid aga need kuivasid kokku 5 tundi. Ahju panin 80C peale ja ahju ukse vahele rätiku, et niiskus välja pääseks. Kui leivakesed olid ca tund aega ahjus olnud, siis lõikasin noaga ruutudeks ja keerasin ümber. Ühesõnaga kuivamise aeg sõltub juba konkreetselt kui vesine su segu on ja kui paksult ahjuplaadile määrida. Täpselt samamoodi tehakse ka toorleibasid aga neid kuivatatakse toidukuivatis 46C üleöö. Põhimõtteliselt saaks ka praeahjus teha madalal temperatuuril, aga mulle tundub imelik öö läbi ahju sees hoida. 


India pähkli-paprika määre

1 ahjuplaaditäie leivakeste katmiseks:
  • peotäis paar tundi leotatud mahedaid india pähkleid
  • 1 punane paprika
  • 1 küüslauguküüs
  • näpuotsatäis soola
Blenderda natuke aega, et läheks kreemiks. Säilita külmkapis. 


Mungoa idud

Kõigepealt leota mungube üleöö ja siis pane taldriku peale toasooja koos natukese veega. Valmivad paari päevaga. Kui idud valmis, siis säilita külmkapis. 


Comments

Popular Posts