Kiirelt valmiv Tai roheline karri


4 sööjale:
  • 2 spl Tai rohelist karri pastat või rohelise karri maitseainesegu (mina panin mõlemat)
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • praadimiseks kookosõli või oliiviõli
  • 400ml purk kookospiima
  • 6 kahvrilaimi lehte (kuivatatud)
  • 1 sidrunheina vars (värske puudumisel sobib ka kuivatatud)
  • kui on, siis ka Tai basiilikut 
  • 1 tl kalakastet
  • vajadusel laimimahla
  • rohelisi köögivilju: brokkolit, rohelisi herneid, türgi ube
  • riisi
Kõigepealt kuumuta pannil õliga sibul ja küüslauk klaasjaks ja lisa siis karri pasta ja maitseained ning kuumuta ca 5 minutit keskmisel tulel. Jälgi, et sibul pruuniks ei lähe. Nüüd lisa kookospiim, paar klaasi keevat vett, kahvrilaimi lehed, sidrunhein ja kalakaste ning keeda mõnda aega, kuni vedelik on sulle sobiva intensiivsusega. Mida kaugem keedad, seda tugevamaks maitse läheb. Lõpus lisa rohelised köögiviljad ja keeda ca 5 minutit kuni need on pehmenenud aga ikka veidi krõmpsud. Riis tuleb keema panna kusagil vahepeal, sõltuvalt mis riisi teed. Basmati riis näiteks läheb 10 minutiga ja selle keetmiseks pane kaane alla tasasele tulele keema 1 osa riisi ja 2 osa vett. 4 sööjale peaks 3dl riisi piisama. 

Comments

Popular Posts