Ideid õhtusöögiks: hautatud ahjukana


Täna selline kodune söök. Malmpotis hautatud terve kana, kõrvale kaalikas ja juurviljadega riis. Kana  maitsestasin seestpoolt soola, pipra ja tüümianiga ning täitsin sibulate ja küüslauguga. Peale ohtralt maitseaineid (jahvatamisvalmis segud kanale ja lihale, tšillisegu), soola ja pipart. Hõõrusin koos õliga kana maitseainetega kokku. Kõigepealt küpsetasin 200C ahjus kuldseks ca pool tundi ilma kaaneta. Siis keerasin kana ümber, valasin veega üle (paar cm vett jääb põhja) ja katsin kaanega. Küpsetasin 160C veel tund aega ja lasin siis veel ahjus potis olla. Kana tuleb ülipehme, kondid vajuvad katki. 

Kõrvale tegin pruuni riisi juurviljadega. Hakitud sibul, küüslauk, seller, porru ja porgand kuumutatud õli, soola ja jahvatatud tšilliseguga. Siis lisasin sinna peale riisi ja puljongi ja keetsin riisi pehmeks. Vett saab alati jooksvalt juurde lisada või pärast ära aurutada, ei ole vaja koguseid mõõta. Riisi asemel olen teinud täpselt samamoodi ka kuskusi, mis keeb väga kiiresti.

Pool tundi enne kana väljavõtmist lisasin kana juurde potti kaalikatükid, mis kõik vedeliku maitse endasse võtsid. Kana ümber vedeliku tegin lihtsalt kastmeks - segasin hulka hapukoort. Selline mahlane ja pehme taldrikutäis.

Comments

Popular Posts