Spinativarred

Midagi hooajalist ja otse peenramaalt on spinat. Kui lehed on piruka, pastatäidise jms asja jaoks ära kasutatud, jäävad järele varred. Kuna rohelist värvi toit tõmbab mind kuidagi eriliselt, sündis kohe roheline kõrvalroog spinati vartest ja kapis leidunud brokkolist. 

Spinati varred panin otse pannile koos sulavõi ja tükeldatud värske küüslauguga. Vürtsikuse lisamiseks üks kuivatatud tšilli kaun. Kui küüslauk küps, lisasin valget veini (sattus avatud pudel käekõrvale) ja lasin sellel ära aurustuda. Samal ajal keetsin brokkoli. Brokkoli keetmiseks pane õisikud mulliga keevasse soolasesse vette ja keeda kuni on peaaegu pehmed. Keevast veest tõsta õisikud külma vette ja jäta seniks kõrvale, kuni aeg pannile lisada. Kui spinati varred pehmed, lisa brokkoli ja maitseks soola ja võid.


 







Comments

Popular Posts