Kana, india pähklid ja tšilli

Retsept neljale:

Kana ja tšilli:
3 suurt kuivatatud tšillit, lõika kääridega 1 cm paksusteks rõngasteks (Eestis ei kasutanud)
2 kanafileed, lõigatud õhukesteks 3 cm tükkideks
3 spl nisujahu
1l õli fritüürimiseks (ei teinud, praadisin lihtsalt kana tükid)
Kaste:
2-3 spl röstitud tšilli pastat (purgist)
3 spl austrikastet
3 spl sojakastet
0,5 tl seesamiseemne õli
2 tl pruuni suhkrut (oleme rohkem ka pannud)
0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
150ml kanapuljongit
Lisandid:
1 sibul, peeneks viilutatud
1 peotäis värskeid seeni, suupärasteks tükkideks lõigatud
2 rohelist sibulat, 5 cm juppideks lõigatud
1 dl värskelt röstitud soolamata india pähkleid
praadimiseks õli
serveerimiseks riisi



Lõika kana väikesteks tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Kana võib juba varem valmis hakkida ja külmkappi kausiga jätta. Enne pannile panekut sega kana nisujahuga. Prae kanatükid madalal kuumusel, ära pruunista. 







Haki kõik lisandid. Sega eraldi kausis kaste. Sega kuni suhkur sulab. Soovitan keeta ise kanapuljong, mis üle jääb, saad sügavkülmutada väikestes karpides ja kasutada mitmetes retseptides (kaste kala juurde, Tom Kha supp jne). Puljongi juhise leiad siit: Tom Kha. Rösti india pähklid. Selle roa valmistamisel on oluline kõik komponendid ette valmistada ja lõpus toidu kokkupanek läheb väga kiiresti, kuna kana on juba eelnevalt praetud. Roa kokkupanekuks kuumuta pannil õli ja lisa pannile sibulad ja seened. Kui need on pehmenenud, lisa kana ja kaste. Kui kasutad kõrget kuumust ja vok-panni, võid kõik komponendid kaussi kokku valada ja kuuma õli sisse pannile. Vok-panniga võtab aega 7 sekundit, tavalise panniga kuumuta kuni kaste on paksenenud. Kui on liiga kuiv, lisa juurde puljongit. Kõige lõpus lisa india pähklid ja rohelised sibulad. Serveeri riisiga. 

Retsept saadud Tais kokandustunnis turistidele. 

Comments

Popular Posts