Aromaatne läätse-köögivilja supp dhal














Bangladeshi retsept, kus saab kasutada sügisesed Eestimaised köögiviljad kartul, porgand, sibul, küüslauk. Allikas: "Green Kitchen at Home", David Frenkiel ja Luise Vindahl.

Jagub 4-6le:
2 spl virgin kookosõli
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 spl peenelt hakitud või riivitud ingverit
1 spl karripulbrit
1 spl jahvatatud kurkumit
soovi korral natuke tšillipulbrit
soovi korral 1 tl jahvatatud köömneid
soovi korral 1 tl sinepiseemneid
3 kartulit
2 porgandit
200g punaseid läätseid
1 liiter köögiviljapuljongit
soola
3 tomatit

Serveerimiseks:
1 õun
röstitud metspähkleid või kõrvitsaseemneid
värsket koriandrit

Soojenda potipõhjas õli ja kuumuta peenelt hakitud sibul, küüslauk ingver koos kõikide vürtsidega kuni sibul, küüslauk ja ingver on küpsenud. On väga oluline ka vürtse õlis kuumutada.
     Haki kartul ja porgand pisikesteks kuubikuteks ja lisa potti. Sega ja kuumuta 5 minutit. Lisa potti puljong ja läätsed ja maitsesta soolaga. Keeda ca 30 minutit aegajalt põhjast läbi segades. Kui läätsed pehmeks keevad, hakkavad nad potipõhja kinni. 5 minutit enne supi valmimist lisa väikesteks kuubikuteks hakitud tomatid.
     Lõika õun peeneteks pulkadeks, rösti ja haki pähklid ja haki koriander ja lisa need juba otse supikaussidesse.


Comments

Popular Posts