Kinoasalat granaatõunaseemnete ja bataadiga




Vaja läheb:

1 klaas kinoad (kuivainena)
pool värsket kurki
1 paprika
paar peotäis suhkruherneid
punt rohelist salatit (nt firillice)
1 laimi mahl
granaatõuna seemned
peotäis päevalilleseemneid
värsket koriandrit 
värsket tilli
1 bataat
oliiviõli, soo, must pipar

Tee nii:

Kõigepealt haki bataat väikesteks kuubikuteks, sega õli ja soolaga ja küpseta ahjus 180C pehmeks ja krõbedaks. Kui bataat hakkab tumedaks minema, keera ahjul kuumust väiksemaks. Keeda kinoa ja jahuta. Haki kurk, suhkruherned ja paprika väikesteks tükkideks. Haki till ja koriandrivarred ja osa lehtedest peeneks. Osa koriandri lehti jäta tervena salatile peale. Puhasta granaatõun seemnetest. Kuidas avada granaatõuna olen blogis varem kirjutanud siin. Osa granatõunaseemnetest sega salatisse ja osa jäta peale puistamiseks.  Sega kurk, paprika, suhkruherned, till, koriander, laimimahl, osa granaatõunaseemnetest, roheline salat ja kinoa omavahel ja maitsesta soola, pipra, laimimahla, oliiviõliga ja võid pigistada veel lisaks granaatõunast mahla, kui sa terve granaatõuna seemneid salatisse ei pane. Puista peale päevalilleseemned, granaatõunaseemned, ahjubataat ja värske koriander. Bataat võib olla jahtunud aga ei pea. 

Comments

Popular Posts