Omatehtud Bounty ehk kookoskommid šokolaadis



300g kookoshelbeid
150g võid
300g magusat kondenspiima 
300g glasuurimisšokolaadi

Kõigepealt tõsta või toatemperatuurile ja oota kuni ta on pehme. Sega köögikombainis või käsitsi omavahel kookoshelbed, toasoevõi ja kondenspiim. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja silu käega pealt siledaks. Pane sügavkülma tahenema. 
         Glasuurimiseks on hea kasutada spetsiaalset šokolaadi, mis sulatamisel ja uuesti tahenemisel ei tuhmu ja jääb kenasti kõva ka toatemperatuuril seistes. Sellist šokolaadi müüakse nööpidena toidupoes sealsamas, kus on koogikaunistused ja küpsetusšokolaad. Kui soovid, saad galsuurimiseks kasutada ükskõik millist šokolaadi, aga selleks tuleb šokolaad tempereerida (guugelda "šokolaadi tempereerimine"). Sulata šokolaad vesivannil. Selleks pane pisikese poti põhja natuke vett ja aja see kuumaks nii, et tekiks aur. Pane poti peale klaaskauss selliselt, et põhi ei ulatuks vette. Jälgi, et kaussi ei satuks tilkagi vett. Sulata šokolaadinööbid. 
         Lõika tahkest kookosemassist kuubikud ja kasta need kahvliha šokolaadi sisse ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud lõikelauale tahenema. Tahanevad toatemperatuuril või kui mitte, siis pane külmkappi. Lõika tahenenud kommidel alumised servad noaga ilusaks. Triibud kommide peale sain kahvliga šokolaadi pritsides, kui alumine pind oli juba tahenenud. 
              Kui šokolaadi jääb üle, vala see küpsetuspaberile ja puista sinna pähkleid, seemneid ja rosinaid või külmkuivatatud marju. Murra suvaliselt tükkideks ja saad mõnusad kodused maiustused. 

Comments

Popular Posts