Ideid hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks. Ka veganitele, laktoosi- ja gluteenivabadele.

 Salat, kanafilee ja hummus
Praetud kanafilee (õli, sool, pipar, värskelt jahvatatud maitseainesegu lihale)
Hummus (Retsept: kliki siia), paprikapulber
Salat: värske peakapsa ribad, riivitud porgand, idud, petersell, oliiviõli, sidrunimahl, sool, must pipar



Kanaga söömise asemel võib samasuguse salati keerata ka hoopis wrapiks. Osta poest nisutortilla, pane keskele mõnusalt hummust ja sinna peale viilutatud kapsast, julienneks lõigatud porgandid, lisa paprikaviilud ja maitsesta õli, sidrunimahla, soola ja pipraga.

Hummus sobib hästi ka lihtsalt köögiviljade dippimiseks. Serveeri porgandi, kurgi ja selleri kangidega.

Maguskartuli- läätsesupp
Retsept on blogis varem kirja pandud, leiad selle klikkides siia.



Supi kõrvale leivad hummuse, basiiliku, tomati, soola ja pipraga:



Teine taimne leivavariant supi kõrvale on küüslaugu ja õliga leivad. Hakin küüslaugu peeneks ja panen oliiviõlisse. Röstin leivad, panen kuumadele leibadele õli-küüslaugusegu ja raputan soola peale.

Näkileivad india pähkli kreemiga

Midagi toortoidumaailmast. India pähkli "toorjuust": 150g 3 tundi leotatud kvaliteetseid mahe india pähkleid, 1-2 küüslauguküünt, 1 spl maitsepärmi, maitse järgi soola, sorts sidrunimahla ja natuke vett. Lisa leibadele paprikat, tilli või muid ürte. Kreemi sisse võib hakkida šarlottsibulat, paprikat, tilli ja riivida peale sidrunikoort. Keskmisel näkileival on hummus. 





Vegan orsoto muskaatkõrvitsa, brokkoli ja spinatiga
Algse retsepti leiad siit: Live Kind. Eat Kind.

Keeda tassitäis odrakruupi köögiviljapuljongis pehmeks. Kastmeks keeda 2 tassitäit muskaatkõrvitsa tükke. Blenderda keedetud või aurutatud muskaatkõrvits küüslauguküüne, 2 spl purgi kikerherneste, natukese mandlipiima ja soolaga. Vala kaste pehmeks keedetud odrakruupidele. Blanšeeri brokkoli (paar minutit keevas soolvees ja peale seda külma vette) ja lisa hakitud brokkoli ja hakitud spinat valmis roale.  Peale puistasin maitsepärmi, india pähkli ja seesamiseemnete blenderdatud segu ning värsket peterselli.





Kanasupp värskega
Kanasupi retsepti leiad klikkides siia.



Sama supp veelgi ohtrama salatiga: 




Vietnami kevadrullid

See oli selle nädala lõbusaim õhtusöök, kuna kahesele meeldis väga rulle aidata teha. Kurk, paprika, idud, porgand, mango, roheline sibul, basiilik, koriander ja peale pigistamiseks laim. Lisaks keetsin soolvees ka riisinuudleid ja praadisin küüslaugu, ingveri ja tšilliga krevette. Igaüks saab oma rullid ise keerata. Pildil olevast kogusest jätkus vaid kahele täiskasvanule. Lisaks on sul vaja riisipaberit, mida leiab pea igast toidupoest ja ka kaste oli seekord poe oma. Vietnami kevadrullide kaste. Lisaks oli laual ka sojakaste. 



Tai karri

Oleme avastanud Solarisest valiku valmis karrisid, ehk karripasta ja kookospiim on omavahel juba purgis segamini. Maitsed on väga lähedased päris Tai toidule! Müüakse erinevaid sorte, pildil on roheline karri. Praen sibula, küüslaugu ja ingveri. Lisan ühe purgi valmis segu ja pool 400ml purki kookospiima ja sinna sisse köögiviljad keema. Pildil on roheline karri ja lisatud brokkoli, türgi oad, suhkruherned, suvikõrvits. Kui soovid teha kanaga, siis prae kanatükid kõigepealt ja köögiviljad lisa kõige lõpus. Juurde võib teha ka mõnda tervislikumat riisi, nt musta, punast või täistera riisi. Kuna need riisisordid keevad kaua, siis tuleb kõigepealt riis keema panna ja alles siis karrit tegema hakata. 




Vegan koogikesed bataadist ja kookoshelvestest



Arbuusismuuti
Lihtsalt blenderdatud arbuus


Toortatrapuder

Astelpaju, punane sõstar, vaarikad, mustikad, banaanid, toortatar. Peal on sulatatud mustikad ja hakitud mango. Eelmisel õhtul pane toortatar likku ja tõsta sügavkülmast marjad sulama. Hommikul sega köögikombainis küpsed (pruunide täppidega) banaanid, sulatatud marjad ja toortatar. 1-2 banaani, pool klaasi marju ja pool klaasi tatart sööja kohta. Toortatart võid vabalt ka kaheks hommikuks korraga leotada. Pane loputatud tatar külmkappi kile alla järgmist päeva ootama. Paari päevaga läheb tatar külmkapis idanema ja ka siis võib sellest teha kas sarnast putru või puistada hoopis salatile. 



Tõe huvides mainin ära, et ülalolev ei ole kogu meie selle nädala menüü, vaid ainult osa sellest. Täna maiustasime näiteks nutellasaiaga.

Comments

Popular Posts