Köögiviljasalat brokkoli ja kanafileega

Lihtne kodune ja kerge roog. Sobib ka nii, kui teha ainult brokkoli või ainult kanaga. 

Salatisse sega kõiksugu kraami külmkapist: paprika, kurk, tomat, suvikõrvits, spinat, idud, porgand. Porgandist saab laastud koorijaga. Lisaks hakitud punast sibulat, suur punt värsket koriandrit ja laimimahla. Kui sul on muid värskeid ürte, tee muuga. Koriander ja laim teevad sellest pisut Taipärast maitsega salati. Soovi korral ka oliiviõli ja soola. Haki kõik korralikult ilusateks tükkideks. Maitsesta ja sega. 

Kanafileed lõigata suupärasteks tükkideks ja praadida oliiviõlis koos paari hakitud küüslauguküünega, sama suure koguse hakitud ingveriga, jahvatatud kurkumi, jahvatatud paprika ja soolaga. 

Brokkoli õisikuid keeta 3 minutit soolvees. Brokkoli pane vette, kui vesi keeb mulliga ja peale keetmist kurna ja pane kiiresti jäävette. Siis jääb brokkoli ilus erkroheline. Prae potipõhjas veel hakitud jupp ingverit ja paar küüslauguküünt oliiviõlis.  Raputa peale natuke soola. Kui küüslauk ja ingver on küpsenud, kuid mitte pruunistunud, lisa potti tagasi brokkoli ja sega. Selliselt valmistatud brokkolit sobib serveerida ka muude toitude juurde. Näiteks praetud lõhe või muu kala kõrvale. 

Lisasin lõpus ka hakitud värsket tšillit.






Comments

Popular Posts