Kodujuustu-spinatipirukas bataadipõhjal


Pirukas:
  • 350g kodujuustu
  • 3 muna
  • 100g värsket spinatit
  • paar peotäit värsket basiilikut
  • 100g riivitud grana padanot või parmesani
  • soola, pipart
  • 2 keskmist bataati
  • natuke oliiviõli
Kaste:
  • 200g hapukoort või jogurtit
  • peotäis tilli
  • peotäis rohelist sibulat
  • poolitatud kirsstomateid
  • soola
Viiluta bataadid, maitsesta soola ja natukese oliiviõliga ja küpseta ahjus 180 C juures 10-15 minutit. Samal ajal haki spinat ja basiilik peeneks. Riivi juust. Sega kõik komponendid lahtiklopitud munadega. Pane koogivormi põhja küpsetuspaber. Äärista vorm küpsetatud bataadiketastega nii, et iga järgmine katab osa eelmist. Kui Kettad on liiga suured, lõika pooleks. Kata vormi põhi bataadilaastudega. Neid võib sobivamaks murda, et põhi ühtlasemalt kaetud saaks. Vala täidis vormi ja küpseta 180C juures ca pool tundi, kuni küpsetis keskelt üles tõuseb ja kuldseks hakkab minema. Pirukas serveeri jahtunult koos külma ürdikastmega. Lisaks võib teha kõrvale toorsalati.

Comments

Popular Posts