Kanasupp ohtra värskega
Keedetud supi koostis:
6 kana poolkoiba, nahk eemaldatud
2 loorberi lehte
8 musta terapipart
1-2 küüslauguküünt
1-2 sibulat
maitse järgi soola
1 peeneks hakitud sellerivars
1 porru valge osa peeneks hakitud
3 pisikest väikesteks kuubikuteks hakitud kartulit
1 suurem porgand, peeneteks tükkideks
3 brokkoliõisikut, vars viilutatud ja õisik pisikesteks osadeks murtud
peotäis suhkruherneid hakitult
Peale:
värsket ja küpset tomatit pisikeste tükkidena
idusid
värsket tšillit (jäta see ära, kui ei meeldi)
hakitud rohelist: rooma salat, roheline sibul, petersell, basiilik, koriander
Kõigepealt pane kanakoivad keema 2-3 liitri veega ja eemalda peale tulev vaht. Kui vahtu enam ei tule, lisa sool ja pipar ja loorberi leht. Hakka hakkima köögivilju. Kõigepealt maitseköögiviljad porgand, seller ja porru. Lase puljongil tasasel tulel keeda tund aega. Lisa kartul ja kõige lõpus herned ja brokkoli, mis vajavad vaid 3-5 minutit. Serveeri kuum supp koos värske kraamiga. Kõrvale tegin seekord röstitud leiba küüslauguga. Värske küüslauk oliiviõlisse hakitud, mis on kuuma leiva ja pealeraputatud soolaga väga hea.
Comments
Post a Comment