Jamie Oliveri superfood salat



Pildil on tehtud salat originaalretsepti järgides, pildilt on puudu vaid feta juust. Mõned rohelised asjad on asendatud. Juustu soovitan kindlasti segada sisse viimasena, kuna muidu sõltuvalt juustust võib juhtuda, et määrib kogu salati valgeks, kui kõvasti segada. Retsept ise asub siin: Jamie Oliver superfood salad. Salat sobib väga hästi täiesti iseseisvaks roaks. 

Minu salati komponendid (vaata originaali võrdluseks ise), jagub neljale sööjale pearoaks:

  • 1 pott rohelist salatit (rooma salat või firillice vms, kressi lihtsalt poes ei ole)
  • väike pakk fetat
  • 1 suur või 2 väikest maguskartulit ehk bataati
  • jahvatatud koriandrit ja kaneeli ja tšillit bataadi maitsestamiseks
  • suur peotäis värsket koriandrit
  • suur granaatõun
  • üks või pool brokkolipead
  • 200g kinoad (ükskõik mis värvi või segu)
  • oliiviõli
  • meresoola
  • suur peotäis kreeka pähkleid (mul polnud muid käepärast)
  • 2 laimi mahl
  • balsamiäädikat (panime valget balsamico kreemi)
  • tassitäis idusid (panime mungoa)
  • 1 värske tšilli 

Kõigepealt maitsesta kooritud ja tükeldatud bataat jahvatatud tšillihelveste, jahvatatud koriandri, soola, oliiviõli ja tsipa kaneeliga. Küpseta ahjus pehmeks 180C juures. Sõltuvalt tüki suurusest võtab see aega 20-40 minutit. 
Blanšeeri brokkoli. Pane brokkoliõisikud soolaga maitsestatud keevasse vette, keeda 3 minutit ja tõsta seejärel jäävette. 
Valmista ette granaatõun. Lõika risti pooleks, koputa ühelt poolelt välja seemned ja pigista teine pool kaussi kastmeks. 
Lisa kastmele oliiviõli, laimimahl, balsamico, sool, pipar. Maitse!
Rösti kreeka pähklid kuival pannil ja purusta näppude vahel pisikeseks. 
Haki tšilli, salat, feta ja värske koriander.
Sega kõik kokku! 



Comments

Popular Posts