Vegan kuu puhul vegan supp: porgandi-pastinaagi-invgeri

Ülihea supp Jamie Oliveri ainetel.
Pisikesele kolmeliikmelisele perele paras portsjon:
  • 1 sellerivars
  • 2 pastinaaki
  • 1 suur porgand
  • 1 suur sibul
  • 1 suur küüslauguküüs
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 500ml öko köögiviljapuljongit
  • soola, pipart
  • võid panna 400ml purgi kookospiima aga sobib ka ilma
  • öko mandlipiima soovitud vedeluse saamiseks kui supp on valmis blenderdatud
  • peale värsket koriandrit, praetud saiakuubikuid või seemneid
  • praadimiseks kookosõli või mõnda muud õli

Sellise supi puhul kogused ei ole ju tegelikult üldse olulised. Pane nii palju, kui tunne on. Kõigepealt haki sibul, küüslauk ja invger ja kuumuta need õlis läbipaistvaks. Maitsesta soolaga. Siis lisa hakitud seller, porgand ja pastinaak ja kuumuta natuke veel. Keeda vesi ja vala koos puljongikuubikuga köögiviljadele. Kata supp kaanega ja keeda madalal kuumusel, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. Püreestia saumikseriga või blenderis. Viimistle supp mandlipiima, soola ja pipraga. Serveeri koos värskelt hakitud koriandriga. Kõrvale praadisin chiabatta viile, aga sobiks ka väiksed saiakuubikud supile sisse. Chiabattale sobivad vegan määretest näiteks guacamole ja hummus. 







Comments

Popular Posts