Kodune pasta köögiviljade ja mozarellaga
- 200g kõrge kvaliteediga spagette
- 2 küüslauguküünt
- 1 sibul
- jupp suvikõrvitsat
- peotäis väikseid punaseid tomateid
- peotäis väikseid kollaseid kirsstomateid
- 1-2 suuremat mozarellapalli või peotäis pisikesi
- soola, pipart, õli
Keera kiirkeedukannus vesi ja pane keev vesi koos spagettide ja soolaga (soolasus nagu mereveel) potti ning pliidile keema. Jälgi mitu minutit pakendil vaja "al dente" küpsusastmeks. Meie spagettidel oli täna selleks 11 minutit. Haki sibul, küüslauk ja pane pannile keskmise kuumusega praadima. Ära pruunista. Seejärel haki suvikõrvits ja lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta paar minutit ja lisa siis pooleks või veeranditeks lõigatud tomatid. Kuumuta veel paar minutit ja keera tuli maha. Kui spagetid on keenud, kurna ja lisa pannile. Lisa ka mozarella ja kuumuta veel korraks, et juust hakkaks sulama. Valmis!
Teine imelihtne pastaretsept kahele:
- 200g farfallesid või mõnda muud pastat
- 4 küüslauguküünt
- jupp sektoriteks lõigatud suvikõrvitsat
- peotäis värskeid viilutatud basiilikulehti
- värskelt riivitud head parmesani
- soola, pipart, õli
Pane pasta keema. Kuumuta õlis hakitud küüslauk ja suvikõrvitsad, maitsesta soola ja pipraga. Sega koos õliga praetud suvikõrvits ja küüslauk keedetud pastaga. Lao basiilikulehed üksteise peale ja viiluta peeneteks ribadeks. Kuumus pannilt ära võetud, sega basiilik pastaga. Serveeri ohtra värskelt riivitud parmesani. Retsepti idee ühest Gordon Ramsay kokaraamatust "toidud lastele" rubriigist.
Comments
Post a Comment