Läätsesupp
Neljale:
- 200g läätseid
- 2 küpset tomatit
- 1-2 magusat pipart (näeb välja nagu tšilli aga on mahe nagu paprika)
- 2-3 värsket kartulit sõltuvalt suurusest
- 1 porgand
- 2 sellerivart
- 1 suur sibul
- 1 küüslauguküüs
- loorberileht, sool, pipraterad
- oliiviõli
- petersellivarsi, noort tüümiani
- maitserohelist supile peale - roheline sibul, murulauk, petersell, basiilik
- vett
Haki sibul ja pane need oliiviõliga potti kuumenema. Lisa natuke soola ka. Haki järjest seller, porgand ja teised köögiviljad ja lisa kõik jooksvalt potti. Siis lisa vesi, kõik maitseained (loorberileht, sool, pipraterad, petersellivarred, tüümian) ja läätsed. Läätse pakkidel on tavaliselt kirjas, kaua neid keeta tuleb. Kindel on see, et mida kauem köögivilju keedad, seda maitsvama puljongi saad. Niiet lisa läätsed kindlasti viimasena. Kõige pisemad punased läätsed keevad pehmeks juba 10 minutiga, järgmine suurus (mis ka minu supi sees) 25 minutiga ja veidi suuremad 45 minutit. Serveeri ohtra maitserohelisega.
Kui tahad teha läätsesuppi lihaga, siis võta aluseks guljaši retsept ja lihtsalt lisa läätsed juurde või asenda osa liha kogusest. Köögivilja ja liha koguseid nendel suppidel pole vaja üks ühele järgida.
Kui tahad teha läätsesuppi lihaga, siis võta aluseks guljaši retsept ja lihtsalt lisa läätsed juurde või asenda osa liha kogusest. Köögivilja ja liha koguseid nendel suppidel pole vaja üks ühele järgida.
Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!
ReplyDeleteGiaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.