Lihtne suvikõrvitsavorm tomatikastme ja mozarellaga
Tegin 20*30cm mõõduga vormi, sest väiksemat ei olnud. Sinna vormi mahuks täpselt topeltkogus, siis tuleks lihtsalt paksem vorm. Minu kogustest jätkub kahele.
Vaja läheb:
- Tomatikaste (500ml tomatipastat, üks suur sibul, kaks küüslauguküünt, soola, pipart, tüümiani, suhkrut)
- 1 keskmine suvikõrvits
- paar pihutäit värsket basiilikut
- 1 või 2 suurt mozarella palli
Kõigepealt keeda tomatikaste. Haki sibulad ja küüslauk hästi peeneks ja kuumuta õlis läbipaistvaks. Küüslaku pane vastavalt oma maiste-eelistustele. Lisa tomatipasta (hea on näiteks Pomi) ja maitsesta kastet soola, pipra, tüümiani ja vajadusel suhkruga. Keeda kastet ca 15-20 minutit kuni paksenemiseni. Tomatikastme tasub paksuks keeta kui suvikõrvitsatest vett ei väljuta enne vormi panemist. Samal ajal lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud. Mulle meeldib mida õhem seda parem. Tegin paari mm-sed aga võib veel õhemad kellel mandoliin on. Kui sa tahad saada tulemust, mis hoiaks hästi vormi ja ei oleks üldse märg, siis viiluta suvikõrvits tund varem, puista peale soola ja saad välja tuleva liigse niiskuse köögipaberiga ära kuivatada. Kes baklažaani armastavad, siis võib teha vormi sellega või mõlemaga ja võib lisada ka viilutatud tomatit. Haki basiilik ja lõika mozarella õhukesteks viiludeks. Pane vormi põhja natuke tomatikastet, siis esimene kift suvikõrvitsat, siis tomatikaste ja basiilik, jälle suvikõrvitsat, uus kiht tomatikastet ja basiilikut ja mozarella viilud. Suuremad juustusõbrad võivad rohkem mozarellat panna - iga kihi vahele. Lisaks võib veel parmesani panna. Ma kella jälle ei vaadanud - küpsetasin 160C ahjus ca 30 minutit. Võib teha ka veel madalamal temperatuuril, et mozarella ei pruunistuks ja jääks lihtsalt sulav ja pehme.
Head isu!
Comments
Post a Comment