Toortaimetoiduga seotud lugemist

Ma ei ole ise küll toortoitlane aga mida aeg edasi, seda rohkem toortoitu olen hakanud sööma. Kui muu toiduga võib juhtuda, et ei maitse või hakkab vastu, siis toortoitudega juhtub seda ikka väga harva. Ma vist sööngi toortoitu eelkõige maitse ja tunde pärast. Tunnetuspõhine lähenemine ja iseenda austamine. Mida lihtsamate komponentidega, seda parem. Lisaks tulevad positiivsed kõrvalnähud nagu siledam nahk, säravamad ilma kottideta silmad kohe ärgates ja üleüldiselt erksam olek. Olen märganud, et hommikuti vara on joogat palju lihtsam ja mõnusam teha, kui rohkem toortoitu söön. Toortoit on elus toit ja endale tuleb ka elu sisse. Mulle piisab  positiivsete nähtude ilmnemiseks juba ka sellest, kui paar päeva hommiku- ja lõunasöök on toortoit ja õhtuks mingi hea vegan toidu või ka liha või juustu, kui isu on. Jooga ja tervislikum toitumine on tunnetust aegamööda parandanud ja isu stimulantide järele nagu kohvi ja šokolaad, enam ei ole.  Kohvi ei ole paar kuud üldse joonud, šokolaadi ikka vahel söön. Eile tegin toortoidu kokkamiskoolitusee Tigutoidus, kus tegime erinevaid väga maitsvaid toortoite. Järgmine koolitus tuleb märtsis. Mõtlen selleks ajaks ka uusi maitsvaid retsepte:)

Toortoit ei ole moeasi. Praegu see on saanud lihtsalt rohkem kajastamist, aga see on alati olnud osade inimeste valik. 1939. aastal anti Eestis välja toortoidu retseptiraamat, mille katkendit lugesin siit: http://www.kehakeel.ee/2013/01/toor-taimetoitlaste-toitudevalmistamiso.html

Kodus on mul 1992. aastal välja antud väike kodumaiste toortoitudega retseptikogumik koos natukese õpetussõnadega "Tagasipöördumine taevase isa toidu juurde", mida saab tellida siit: https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?174326. Seal raamatus vahvaid retsepte meie oma kapsast, peedist ja muust. Peakski tegema ja kui mingi hea maitsekoosluse leian, panen blogisse ka. 

Eks neid kodumaiseid toortoiduraamatuid ole veel. Kui kellelgi midagi head meelde tuleb, võib jagada:)

Eestis on praegu tuntuim toortoidublogi http://paikesetoit.blogspot.com, kust leiab hulgaliselt kõikvõimalikke müüte murdvaid artikleid ja intervjuusid. Blogiga käib koos ka veebileht http://paikesetoit.ee

Ja veel üks armas blogi elust tahke toiduta: http://elutahketoiduta.blogspot.com.

Ja miks siin minu blogis viimasel ajal uusi retsepte ei ole lisandunud? Ei ole lihtsalt midagi uut teinud:) Süüa ikka teen aga pigem lihtsamaid roogasid. Suvalisi katsetusi ka blogisse ei pane, ikka need road mis endale maitsevad ja mida ka teised kiidavad.

See nädal taasavastasin sprotid! Aga sprotivõileib ei lähe ilmselgelt retsepti alla. Täna poest sprotte ei leidnud ja ostsin siis vanade maitsete taaskogemiseks kilu. Isegi ei mäleta, mitu aastat tagasi sai seda viimati proovitud. Eks ole näha kuidas maitseb.



Namaste:)

Comments

Popular Posts