Musta Beluga läätse ja ahjus küpsetatud kõrvitsa salat
Salat:
Beluga ehk mustad läätsed
Spinat
Muskaatkõrvits (või mõni muu kõrvits)
Kõrvitsa maitsestamiseks:
Muskaatpähkel
Jahvatatud paprika
Sool
Oliiviõli
Salatikaste 2 inimese salati jaoks:
Dijoni sinep (1 tl)
Oliiviõli (2 spl)
Sidrunimahl (0,5 sidrunit)
Datlisiirup või mõni muu magustaja (1 tl)
Näpuotsatäis soola
Alumisel pildil on peale pandud parmesani laastud.
Keeda läätsed õrna soolasusega vees pehmeks. See võtab ca 15 minutit. Haki muskaatkõrvits pisikesteks (1cm) kuubikuteks, küpseta ahjus 180C juures kuni servad hakkavad pruuniks minema ca 20 minutit. Lase läätsedel ja kõrvitsal pisut jahtuda ja sega kõik salatiks kokku. Imehea!
Comments
Post a Comment