Taipärane klaasnuudlisalat sealihaga
Seda rooga Tais söönud ei ole ega kokkama õppinud, aga Tallinnas Tai restoranis oli ja tegin Simari tellimusel midagi sarnast.
Komponendid
3-4 sööjale
150g klaasnuudleid
*
300g sealiha (kasutasin sealiha praelõike)
2 küüslauguküünt - peeneks hakitud
pöidlasuurune jupp ingverit - peeneks hakitud
õli, soola ja pipart liha praadimiseks
*
1 väiksem porgand - julienne stiilis viilud
1 sellerivars - õhukesed diagonaalis viilud
väike punt rohelist sibulat - väikeseks hakitud
värsket koriandrit - varred peeneks hakitud, lehed salatile peale
1 kollane tomat - seemned eemaldatud, ribadeks lõigatud
pool punast paprikat - väikesteks ribadeks lõigatud
pool punast sibulat - peeneteks ribadeks lõigatud
kurgihooajal lisaksin kurki
*
2 laimi mahl
2 spl kalakastet
1 spl sojakastet
1 spl pruuni suhkrut
2 cm jupp punast tšillit - peeneks hakitud, ilma seemneteta
*
kellele meeldivad maapähklid, siis lisa neid ka
Juhised:
Keeda vesi ja vala kuum vesi klaasnuudlitele peale. Jäta kaane alla 5 minutiks kuni nuudlite valmimiseni. Ei ole vaja keeta. Kurna ja loputa külma veega.
Lõika sealihast ribad ja prae pannil õliga kergelt pruuniks, maitsesta soola ja pipraga. Kui sealiha hakkab küpseks saama, siis lisa hakitud küüslauk ja ingver. Liiga vara lisades võivad need suure kuumusega kõrbema minna.
Valmista kaste ja viiluta kõik köögiviljad. Porgandist on hea ribasid lõigata, kui kasutad paksu porgandit. Selle retsepti jaoks piisav poolest porgandist. Lõikad porgandi kandiliseks ja siis edasi viilud ja ribad. Sellerist saab õhukesed viilud kui õhukese noaga diagonaalis lõigata. Kui ei taha vürtsikat salatit, siis šillit võid alguses panna veel vähem kui retseptis kirjas ja siis kastet maitsta. Arvesta, et salatiga kokku segades enam nii kange ei ole. Sega salat kokku ja maitse! Saad lisada vajadusel juurde kõiki kastme komponente ka eraldi.
Küllap toimib ka nii, kui sealiha asendada krevettidega. Või panna mõlemaid, nagu originaalis.
Comments
Post a Comment