Lemmik toortoidu magustoit
See retsepti idee on pärit kunagiselt Paradiisi Maitse toortoidu koolituselt, aga mõnda asja olen muutnud. Sisuliselt on mõlemad kreemid need, mida olen teinud ka toorkookide peale.
Pruun kiht:
3 küpset banaani
väike kausitäis sulatatud kakaovõid
paar tl toorkakao pulbrit
paar tl kaarobi pulbrit
maitse järgi agaavi siirupit
(varem olen pannud ka avokaadot, pooleks banaaniga, aga seekord ei olnud ja sellest polnud ka midagi)
Valge kiht:
tassitäis 3h leotatud india pähkleid
tassitäis kookoshelbeid
vett sobiva konsistentsi saamiseks
agaavi siirupit
vanilli
Peale:
sulatatud metsamustikaid
Kakaovõi haki peeneks ja sulata kausis, mis pandud aurava vee kohale. Blenderda kõik komponendid omavahel. Kakaod, kaarobit ja agaavi lisa maitse järgi. Magustada võib ka datlitega. Nii pruun kui valge kiht on blenderdatud. Saab ka köögikombaini ja saumiksiga, aga siis ei jää nii kreemjas. Kuna sulatatud kakaovõi teeb pruuni kihi vedelaks, lasin kreemil külmkapis tahkemaks minna, enne kui magustoidu kokku panin. Võrreldes valge kihiga jäi ta ikka vedelam. Lasin magustoidul paar tundi külmkapis seista ja selle ajaga valge osa muutus kohupiimasarnaseks ja kes ei tea, siis arvabki, et sööb kohupiima kookoshelvestega. Mustikad peal on väga olulised, muidu on liiga magus see magustoit.
Comments
Post a Comment