Suvikõrvitsa-hakklihavorm mozzarellaga. Retsept töötab ka ilma hakklihata.

Põhiretsept:
1 suur või 2 väiksemat suvikõrvitsat
800ml tomatikastet
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 loorberi lehte
2 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani
soola, suhkrut, pipart
2 suurt (või rohkem) palli mozzarellat, sõltuvalt kas teed õhukese ja suurema vormi või paksu ja väikese

Lisandid:
500g veise hakkliha
2 riivitud porgandit
1 hakitud sellerivars
2 värsket tomatit

Haki sibul ja kuumuta soolaga maitsestatult klaasjaks. Lisa hakkliha. Prae ja lisa maitseained. Lisa kõik hakitud köögiviljad: küüslauk, porgand, seller ja tomatid. Kui segu on läbi kuumutatud ning maitsestatud, lisa pakist tomatipasta ja loorberi lehed ja jäta keema, et üleliigne vedelik aurustuks ja tuleks paks kaste. Viiluta suvikõrvitsad (ükskõik kumba pidi, sõltub vormi kujust) ja lao ühe kihina suurele lõikelauale. Raputa peale soola ja kui mõne minuti pärast vedelik suvikõrvitsa viiludele peale tuleb, kuivata see köögipaberiga. Nii saab liigse niiskuse eemaldada ja vorm ei tule liiga vesine. Eemalda pannilt loorberi lehed. Lao ahjuvormi vaheldumisi tomati-hakkliha kaste (või ilma hakklihata tomatikaste) ja suvikõrvitsaviilud. Pane 180 kraadi juures ahju. Haki või viiluta mozzarellast paksud tükid. Kui vorm on 10-15 minutit küpsenud, siis lisa mozarella ja küpseta veel, kuni juust on sulanud ja näha, et vorm on servadest märg. 

Comments

Popular Posts