Vürtsikas mungoa-riisiroog kitcheree



Koostis:
30g värsket invgerit
8 küüslauguküünt
2 sibulat
1 klaas basmati riisi (kuivainena)
1 klaas mungube (kuivainena)
500g tükeldatud köögivilju (mulle meeldib lillkapsaga)
1 kuhjaga tl kurkumit
pool tl musta pipart
1 kuhjaga tl garam masala maitseainesegu
1 tl purustatud tšillit
1 spl basiilikut
2 loorberilehte
maitse järgi soola
gheed ehk selitatud võid
5 kardemoniseemet oli ka retseptis, neid pole juhtunud kodus olema

Meetod:
1) Pane mungoad likku eelmisel õhtul või hommikul. 
2) Sulata pakk võid gheeks. Pane või potti ja sulata tasasel tuled. Valk eraldub ja vajub põhja ja kuldkollane vedelik tekib peale. Vala see õrnalt pealt ära, see ongi ghee. 
3) Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks ja kuumuta koos maitseainetega ghees klaasjaks.
4) Loputa riis külmas vees ja vala pannile. Lisa ca 9 klaasi vett ning mungoad. Keeda tasasel tulel. 
5) Haki köögiviljad ning lisa roale. Vajadusel lisa veel vett. 
6) Keeda tasasel tulel kaane all pikalt, kuni kõik on pehme ja maitsed segunenud. Kui kasutad värskeid ürte, siis lisa need viimasena. Segada ei olegi eriti vaja, lase lihtsalt roal paisuda. Ma teen piisavalt niiskeks ja pudrutaoliseks, mitte kuivaks riisiroaks. Kui eelistad kuivemat, siis võib kastmena kasutada maitsestamata jogurtit või tšillikastet. 

Allikas: Liina Ravneet Elvik raamat "Kundalini jooga, teekond imelisse võlumaailma"

Comments

Popular Posts