Kinoa salat ahjuköögiviljadega
Soe alumine osa:
- 1 baklažaan
- 1 suvikõrvits
- 1 paprika
- mul oli lisaks veel magusat pipart aiamaalt
- palju ürte: majoraani, tilli, peterselli, basiilikut
- soola, oliiviõli, sidrunimahla, magusat siirupit, musta pipart
- 2 klaasi kinoad (ülemisel pildil on punane ja alumisel valge kinoa)
Külm pealmine osa (ei ole kohustuslik):
- olemasolevat erinevat rohelist salatit (sh peedilehti, rukolat...)
- hulganisti murulauku ja rohelist sibulat
- tomatit
- kaunistuseks ja maitseks majoraani ja tilli õisikuid
- kastmeks oliiviõli ja balsamicot
Kõigepealt pane ahi sooja 180C peale ja haki köögiviljad. Sega need oliiviõli, soola, pipra, hakitud majoraaniga ning pane ahju. Siis pane keema kinoa (1 osa kinoad, 2 osa vett) ja kui veest puudu jääb saab alati juurde panna ja kui üle jääb, siis võib ka pärast sõela valada keenud kinoa. Haki ohtralt tilli, peterselli ja basiilikut. Kui köögivili on küpsenud ja kinoa keenud, sega kõik omavahel ja lisa maitseks sidrunimahla, mõnda magusat siirupit ja soola ning oliiviõli. Ka balsamico sobib. Serveeri koos värske salatiga ja talrdikule tõstes lähevad soe ja külm salat omavahel mõnusalt segamini.
Comments
Post a Comment