Lõhepirukas
Marlen tegi seda ilusasse ümmargusse sakiliste servadega pirukavormi aga kuna mul vormi ei ole, siis kasutasin lihtsat kandilist ahjuvormi. Retsept on pärit siit. Mõned asjad muudetud - kasutasin täistera nisujahu tavalise asemel ja 10% koore asemel panin 35% koort, sest see oli kodus juba olemas.
Sellest kogusest saab 8 suuremat või 12 väiksemat tükki.
Põhi:
- 125g kohupiimapastat
- 125g toasooja võid
- 2 dl (kruusitäis) jahu
- 0,5tl küpsetuspulbrit
- 2 spl vett
- natuke soola
Kate:
- 1 porru
- natuke võid porru praadimiseks
- 300g kuumsuitsu lõhet
- peotäis hakitud tilli või murulauku
- natuke valget pipart
- natuke soola
- 150g riivjuustu
- 3 muna
- 3dl koort
Põhja tegemiseks sega kõigepealt omavahel toasoe või ja kohupiim ja siis lisa ülejäänud ained. Suru tainas koogivormi põhja ja servadesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Pane ahi sooja. Katte tegemiseks kuumuta pannil viilutatud porru pehmeks ja maitsesta soolaga. Kausis klopi lahti munad ja pane ülejäänud komponendid sinna sisse. Vala kate põhjale ja küpseta 200C ahjus 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja keskelt üles kerkinud.
Comments
Post a Comment